Trning hos Kent Lorentzsson

Den femte januari var Jing och jag hos Kent Lorentzsson i Ambjrnsarp, (ligger i nrheten av Tranemo) och trnade vallning tillsammans med Maggan Hgstrm och Ted, Ylva Holgersson och Ellie, Bengt Andersson och Ike, sa Lindn Book och? samt Mikaela och Uffe.

I dag gick mycket riktigt bra, t ex hmte

t. Hon gick ut fint t bda hllen och stannade klockrent bakom fren. Tog fram dem till mej, men fsningen var lite svrare, s Jing inte r van vid rrliga fr. Det gick lite fr fort. Jing lyder visserligen bra och jag kan stoppa henne, men det blir p s stt lite ryckigt, fr hon startar lite fr hftigt, varp fren springer i vg alldeles fr snabbt och lngt. Jag mste hitta ett stt att lugna Jing, s att hon tar tag i fren och arbetar lugnt och metodiskt p dem.

Det var ocks svrt att f in fren i fllan, d Jing inte vinklar ut tillrckligt fr att inte skrmma tackorna, s det blev mnga varv runt fllan tyvrr.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.