Träning hos Kent Lorentzsson

Den femte januari var Jing och jag hos Kent Lorentzsson i Ambjörnsarp, (ligger i närheten av Tranemo) och tränade vallning tillsammans med Maggan Högström och Ted, Ylva Holgersson och Ellie, Bengt Andersson och Ike, Åsa Lindén Book och? samt Mikaela och Uffe.

I dag gick mycket riktigt bra, t ex hämte

t. Hon gick ut fint åt båda hållen och stannade klockrent bakom fåren. Tog fram dem till mej, men fösningen var lite svårare, så Jing inte är van vid rörliga får. Det gick lite för fort. Jing lyder visserligen bra och jag kan stoppa henne, men det blir på så sätt lite ryckigt, för hon startar lite för häftigt, varpå fåren springer i väg alldeles för snabbt och långt. Jag måste hitta ett sätt att lugna Jing, så att hon tar tag i fåren och arbetar lugnt och metodiskt på dem.

Det var också svårt att få in fåren i fållan, då Jing inte vinklar ut tillräckligt för att inte skrämma tackorna, så det blev många varv runt fållan tyvärr.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.