Träning i Agdala

I dag hade Filip lovat att ta in höet efter kl 14, men strax före kl 10 började det regna, om än inte mycket, så det blir väl inte förrän tidigast i morgon.

Lena R och jag bestämde att träna på Agdala vid kl 11. Först vallade jag på en grupp på fyra får i en ganska liten hage. Ace skrämde dem ganska ordentligt, men han jagade inte. Jag kunde dela dem, men på inga villkors vis få in dem i fållan. Ace tar inte ut svängarna tillräckligt, tyvärr.

Sedan fick vi valla i den stora hagen med ca 7 tackor. Det gick bra, framför allt i fråndrivningen, men jag kunde inte dela dem hur jag än ansträngde mig. Däremot fick vi igenom dem genom en ränna. Lava och Lena däremot, klarade galant att ta in fåren i fållan i den lilla hagen, att dela dem och även att dela av fåren i den stora hagen. Lava är mycket mjukare mot djuren och håller ut bättre. Det är intressant att se skillnaden.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *