Trning i Agdala

I dag hade Filip lovat att ta in het efter kl 14, men strax fre kl 10 brjade det regna, om n inte mycket, s det blir vl inte frrn tidigast i morgon.

Lena R och jag bestmde att trna p Agdala vid kl 11. Frst vallade jag p en grupp p fyra fr i en ganska liten hage. Ace skrmde dem ganska ordentligt, men han jagade inte. Jag kunde dela dem, men p inga villkors vis f in dem i fllan. Ace tar inte ut svngarna tillrckligt, tyvrr.

Sedan fick vi valla i den stora hagen med ca 7 tackor. Det gick bra, framfr allt i frndrivningen, men jag kunde inte dela dem hur jag n anstrngde mig. Dremot fick vi igenom dem genom en rnna. Lava och Lena dremot, klarade galant att ta in fren i fllan i den lilla hagen, att dela dem och ven att dela av fren i den stora hagen. Lava r mycket mjukare mot djuren och hller ut bttre. Det r intressant att se skillnaden.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *