IK1 på Eknäs

Nu har Ace och jag tävlat i dagarna två och vi är helt slut! Efter träningen på Agdala förstod jag att jag aldrig skulle kunna dela fåren på en tävling, så min plan gick ut på att få tiden att gå i delningsringen och ta med mig de poäng  jag lyckats skrapa ihop så långt. Den planen sprack på torsdagen, för när vi väl stod där med fåren, ville jag ju försöka dela dem. Efter ett oändligt antal försök fick jag en liten glipa och kallade in Ace som då var både trött och upphetsad, så han jagade en tacka och hängde sig i ett bakben på den. Så gick det med det. ”Väldigt nervös förare” stod det i protokollet.

På fredagen låg rännan före delningen och nu skulle jag verkligen följa min plan. Vi lyckades ta oss till rännan, men det var bra nära att Ace började att jaga alldeles innan den. Men väl vid rännan fick vi igenom tre djur av fyra, så vi fick börja om igen. Det tog tid, men slutligen gick det. När vi var vid delningsringen tittade jag mot domaren och frågade, om inte tiden var ute snart och det var den, så i dag höll planen. Vi klarade hämtet och fösningen och drivningen, fick en poäng i rännan och ingen på delningen. 50 p allt som allt. Senare kom Barbro Klingborg med ett tre år yngre syskon till Ace, men med samma föräldrar. Han gick som en gud och fick 87 poäng. Till utseendet var hundarna mycket lika.

Vi behöver träna på lättfotade djur, Ace och jag. Mycket!

Jag var djupt imponerad av alla duktiga unga hundar och förare dessa dagar! Så gott som alla gick runt med minst 70-80 p i bagaget!!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *