Vallning i Ärla

I torsdags var Ace och jag i Ärla och vallade. Jag hade tagit med mig kameran, men jag glömde att använda den tyvärr. Vi var fyra som var där och Waiwi som äger fåren tog ut sex stycken som vi vallade på. Till en början hade de en väldig dragning till fållan där de andra 20-talet stod och blev på så sätt ganska tröga. Men det gick bra, Ace skötte sig och vi kunde både dela dem och fråndriva utan problem. Även hämtet gick någorlunda, men jag har lite svårt att genast få stopp på Ace, när han kommit runt och framdrivningen går lite väl fort. Det var varmt och fåren blev trögare för varje gång vi vallade. Det var roligt att äntligen få valla på andra får än de egna.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *