Trning i rla

 

I gr, tisdag reste jag till rla med Shep fr att trna med Waiwi Ehlin och Lisbeth Holm. Det visade sig att Waiwi hade fyra lamm i en hage p Lisbeths gor. Hagen var mycket stor och Waiwi satte upp lite markeringar hr och dr, s att vi kunde trna tvlingsmssigt. Det fanns ocks en flla i hagen som aldrig tidigare anvnds p de hr fren.

Shep och jag fick brja. Jag skickade vnster och jag tror att han lyckades ta fren ganska rakt till mig. Han kom som vanligt in lite grunt bakom, men han skrmde inte fren och han la sig nr jag visslade. Lammen var vldigt springiga och det gick ganska fort p frsta benet, men jag lyckades hlla Shep p benen ganska bra, men vi missade ”grinden” som var en smal ppning mellan staketet och en upp och nervnd hink. Vi missade ven de andra grindparet tyvrr, fr lammen hade hg hastighet och jag var lite sen med mina kommandon. Delningen lyckades dock p frsta frsket, ven om det tog lite tid och sedan skulle lammen in i fllan. Det var inte ltt. Om det hade varit tvling hade bde tid och pong tagit slut, men vi gav oss inte och till slut hade vi ftt in dem. Det krvdes, att jag var mycket stillsam och att jag kunde flytta Shep bara ngra mm i taget och det lyckades vi med till slut.

Sedan stllde Shep och jag ut fren t Waiwi som inte blev riktigt njd med Troy den hr gngen. Hon lydde inte riktigt som hon brukar och det blev en rejl svng p framdrivningen.

Lisbeth hade en riktigt duktig hund som gick vldigt fint, men hon hade blivit lite olydig den sista tiden enligt Lisbeth som har slutat att tvla med henne. De gick ocks banan och klarade allt utom delningen. Fllan var pltsligt vldigt enkel fr bde hennes hund och Troy. S snabbt fr lr sig.

Solen sken, det var varmt och vi hade vldigt trevligt i vallhagen. Jag fortsatte med att trna frndrivning medan jag stod kvar vid pinnen, men p lngt hll kunde jag tyvrr inte styra Shep utan han kom tillbaka med fren. Visslan till vnster fungerade fortfarande inte.

Troy

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *