Mera trning p stubbkern

I dag ringde Anna och Krille och ville komma och trna vallning. Jag blev jtteglad, fr d kunde vi ju ta ut tackorna p stubbkern igen och jag hade ngon som vervakade mina vningar.

Nu gick det riktigt ltt att ta ut fren och Krille brjade valla med Race. Jag som just kpt ett teleobjektiv till min kamera sprang hem och hmtade det. Nr jag kom tillbaka hll Anna p med Flynn. Det r verkligen hrligt, att ha s stora ytor att rra sig p. Vi frndrev fren, vnde upp och tog tillbaka fren och fortsatte s. Det r ett bra stt att f hunden att slappna av och slppa fren i svngarna.

Nr Shep och jag gick ut, gick Krille med mig frsta gngen. Det visade sig att i frsta svngen lydde Shep inte verhuvudtaget. Men vi brjade om och till slut gick det riktigt bra. Krille rdde mig att lta Shep driva fren lite som han sjlv ville och inte styra honom alltfr mycket. D strker jag hunden. Jag frskte att anvnda visslorna och att vissla lite kortare och svagare, nr Shep bara skulle stanna upp lite, men inte lgga sig. I slutet av trningen lydde han riktigt bra och gick lugnt och sansat.

En tacka frskte stlla upp hela tiden mot framfr allt Flynn, men Flynn klarade det bra och fick i gng henne varje gng.

Det var verkligen vldigt roligt. Nu knns det som att jag kan ta ut fren sjlv och trna p stubbkern ven nr jag r ensam.

Hr ser vi Annas Flynn frndriva och p bilden till hger r det Krilles Race som gr detsamma.

Hr fr jag rd av Krille, medan Shep avvaktar.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *