Trning i vallhagen med Anna och Krille

Hundarna och jag har varit i Gteborg och hlsat p barn och barnbarn, s det var ett tag sen Shep och jag vallade. I frrgr kom dock Anna med Flynn och Krille med Race och de var dessutom frsedda med ett stort antal koner som de radade upp som en smal gng lngs hagen.

Meningen var sedan att hundarna skulle frst fsa fren innanfr konerna till slutet, sedan g upp och vnda p fren och komma tillbaka med dem lugnt och sansat ven d innanfr konerna.

Shep fick brja och det var sannerligen inte ltt! Han skrmde genast i vg tackorna utanfr konerna och sedan blev det slalom i stllet. Efter mnga frsk och stndiga pminnelser om att jag mste lugna ner mina kommandon och trycka ner Shep, innan han fick ett kommando gick det lite bttre, men inte bra.

Bra gick det dremot fr Krille och Race som verkade ha en srskild fallenhet fr att f fren att lugnt och behrskat g rakt fram! Det var verkligen lckert att se. Ocks Anna och Flynn klarade uppgiften mycket bra. Men vi blev alla tre vldigt trtta av att koncentrera oss s p att vissla rtt.

Tyvrr upptckte jag ganska snart att Shep inte tog alla mina kommandon, nu verkade det vara hgervisslan som blev fel vldigt ofta!

I gr var det vilodag, men i dag terkom Anna och Krille med sina koner och vi gjorde om vningen. Nu visade det sig att Flynn och Anna var bst i klassen. Tackorna hade vldigt brttom i dag och Race och Krille som brjade hade ett riktigt sj att verhuvudtaget f in tackorna mellan konerna verhuvudtaget.

Shep som jobbat lite innan Anna och Krille kom blev snabbt trtt och d fungerade inte hgervisslan alls, s i sista omgngen trnade vi sidofrflyttningar och delning. Anna visade mig hur jag ska st fr att visa Shep vilka fr som ska delas av. Jag tror, att jag ntligen har frsttt det.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *