Trning med Christer Sjgren

I dag for Shep och jag till Chrille S i Torstuna fr att finslipa infr tvlingen p lrdag. Chrille tyckte, att det gick mycket bttre n frra gngen. Framfr allt var jag mycket lugnare och det knner jag faktiskt att jag r numera. Efter Eknstvlingarna knns det som om Shep inte kommer att gra dumheter, utan nu r det bara jag som mste lra mig att kommunicera rtt med honom, s att vi fr ner farten och att han gr t rtt hll och att jag ger rtt sidokommandon och fr till ”tajmingen”.

I dag trnade jag mycket p att vissla och att stanna Shep, s snart det gick fr fort och starta honom med en hger- eller vnstervissla, ttt fljt av motsvarande rstkommando. Fortfarande gr hgervisslan bst, den frstr han riktigt ofta numera, medan vnstern kan bli fel, ven nr jag anvnder rsten(!) Chrille uppskattade det till att Shep ld visslan till 80% ungefr.

I delningen fick jag rdet att alltid se till att Shep och jag hller var sin sida av flocken. Frst nr flocken r lugn och str stilla, gr det att f till en lucka. Chrilles fr var nstan omjliga att dela, men det gick en gng i alla fall. Nr jag vl ftt luckan mste jag tydligt visa med mitt kroppssprk och/eller ett kommando vilken flock som han ska fsa bort.

Vid fllan r det viktigt, att Shep verkligen gr rakt mot fren, om jag ger honom ett framtkommando. Han mste tcka upp ingngen, s att fren bara ser ingngen som en mjlig vg att g. Se till att fren har nosen mot stolpen innanfr den ppnade grinden.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *