Flyttning av fr

I onsdags kom Kicki och Susanne Johansson hem till mig och hjlpte mig att flytta fr. Det var tur att de kunde komma bda tv, fr det var ganska mnga moment som mste g rtt.

P kvllen innan hade jag varit i Mervallahagen och satt upp grindarna till en flla, s att jag kunde ta in fren dr, innan vi tog ut tackorna och tacklammen.

P morgonen innan de kom vallade jag in baggen och bagglammet i frhuset hemma, s att de inte skulle vara i vgen, nr vi kom hem med tackorna och tacklammen. Jag hade en tacka och ett tacklamm ocks i hemmahagen, men de stannade utanfr.

Vi kte bort till Mervallahagen och vallade in alla fr och lamm i fllan. Det gick bra. Det blev lite vrre att sedan f ut alla tackor och tacklamm, medan bagglammen skulle vara kvar, men det gick till slut. Vi frminskade fllan, s att det skulle bli svrare att hoppa ver och anvnde dessutom de verblivna grindarna som tak.

Drefter vallade vi bort tackorna till andra ndan av hagen och fick utan problem ut dem. Kicki och Lexi gick frst Susanne och Nessie sist och jag och Shep var ocks sist fr det mesta, men vi fungerade ocks som vakter vgen svngde. Allt avlpte utan ngra incidenter och inga bilar kom och strde oss. Genom att ett tacklamm med lamm var kvar ute i hemmahagen, sprang fren glatt in i hagen, nr vi kom hem. Nu terstod bara att lasta baggen och bagglammet p krran och kra bort dem till Mervallahagen samt slppa ut bagglammen ur fllan. Baggen har ett halsband p sig, s det gick ganska ltt att f upp honom p krran, men samtidigt som vi fixade det, smet bagglammet ut och nu blev det svrt. Lexi gjorde sitt bsta fr att valla honom nrmare krran, men det stackars lammet blev bara mer och mer upphetsat. Han hrde dock hur baggen brkte, s vi stannade dr vi var och stod prickstilla vldigt lnge. Nr lammet och baggen brkt mot varandra en lng stund nrmade sig bagglammet och till slut bestmde det sig fr att hoppa upp till baggen. D var vi snabbt dr och hjlpte till! Resten var en baggis.

Nr vi kom hem igen, ville Kicki, Susanne och ven jag valla lite som belning. Kicki och jag tog ut halva gruppen tackor och lamm p en vall bakom vrt hus som r mycket strre n min egen. Det blev perfekt! Alla kunde valla p det hon behvde.

Ska det g att dela fren?

Susanne och Nessie vntar p sin tur. Lilla Vilja vilar sig.

Kicki, Lexi och fren

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *