IK1 Bråfors

Så bar det då av till tävling i Bråfors i går, lördag. Jag hade fått startnummer 13 och det var ju bra av 25 starter. Jag hann studera de tidigare ekipagen och jag slapp vänta till slutet.

Att studera de tidigare ekipagen var dock ingen uppbygglig syn. Hämtet visade sig vara extremt svårt, trots att det bara var 140 m långt. Fåren stod utställda på en plats mellan en stenmur och uppe på en liten höjd, vilket gjorde att skickade man hunden till vänster, blev det antingen mycket trångt, eller så hoppade hunden över muren och förlorade kontakten med fåren. Skickade man däremot höger, vilket de flesta valde att göra, sprang hunden ner i en svacka varifrån den inte kunde se fåren och många hundar blev då förvirrade och skar.

Jag bestämde därför tidigt att trots allt skicka vänster, för de som gjorde det hade i alla fall en hund som såg fåren, även om den kom lite tätt i upptaget. (Vida hundar skickades aldrig vänster).

Men när Shep och jag kom till pinnen, märkte jag att han inte såg fåren till vänster heller och han la sig själv mycket tydligt vänd mot höger, så jag chansade, vilket var dumt! Shep gjorde som många andra gjort skar och hittade aldrig hela flocken utan det blev brutit efter ett par sekunder. Ridå! Nåväl, vi var i gott sällskap. Många av de hundar som hämtade flocken och så småningom kom fram till delningen, fick bekymmer där. Fåren var välinvallade och därmed svårdelade och när man äntligen lyckats dela av dem försvann gärna ett får ut i fjärran och så kom brytningen där i stället. Nancy Nilsson vann med 81 p (om inte någon av de sista ekipagen vann, för jag åkte i väg efter nummer 22 av 25). Jag tror inte att något ekipage fick över 39 p i hämtet och minst två tredjedelar fick bryta.

Men platsen är mycket vacker och solen sken och det var trevliga medtävlande så allt kändes ganska ok i alla fall.

I nästa vecka blir det Granbergsdal.

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *