Träningsgrupp igen

Sedan någon månad tillbaka har jag lyckats samla en träningsgrupp som varje onsdag träffas hos varandra för att valla och utbyta erfarenheter samt samlas runt fika efteråt. Det är jag mycket glad över, då jag hoppas att någon gång kunna ställa upp i en IK2 -tävling med Shep och han behöver tillgång på olika fårgrupper och ibland lite längre avstånd än jag kan erbjuda hemma.

Första gången var jag hos Waiwi Ehlin och det var mycket mycket nyttigt. Hon hjälpte mig jättemycket och Shep fick göra ett jättelångt hämt och sedan fråndriva på långa avstånd och han klarade det över förväntan. Jag fick lära mig att vissla lite lugnare och med lite mer förutseende än jag brukar.

Nästa gång var Waiwi, Annika och Britta Larsson hemma hos mig och då var dom glada och nöjda, framför allt Britta tror jag som fick mycket bra hjälp av Waiwi.

Hemma hos Annika fick vi pröva på att valla runt fåren i en trädgård med många kluriga hinder och att ta in dem i en fålla.

Så var vi hos Britta L och då kom också Marianne Steffansson med med sina båda hundar. Den här gången delade Shep av en halt tacka och tog in den i fårhuset. Jag var riktigt stolt.

Så var vi hos Marianne men då var Waiwi och Annika inte med så Britta, Marianne och jag fick klara oss själva. Shep och jag försökte dela av en flock av Mariannes tackor men det var mycket svårt. Först när vi fick hjälp av Tissla och Marianne gick det. Även här hämtade Shep på långt håll, men när han skulle göra det med fåren stående nere vid båthuset blev det för trångt och han skar. Mer träning behövs alltså.

Senaste gången var vi hos mig igen, men även nu var Waiwi sjuk och Annika kom inte heller, så Britta och Marianne fick mycket tid att försöka få in fåren i fållan, vilket ingen av oss lyckades med. Fåren var ovanligt springiga den här dagen!

I övermorgon ska vi till Britta Larsson om vädret tillåter. Det är då en vecka kvar till jul och i dag var det glashalt på småvägarna.

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *