Träningstävling i Sorunda

Gunnel går med Spike
I går söndag var det träningstävling hemma hos Kåre och Inger Tallbäck i Sorunda. Vi var ca tio entusiastiska tävlande som hörsammat inbjudan och kommit. Dessutom var Gunnel G:s fortsättningskurs där som supportrar. Dag Imre från Sörmlandsvallarna var domare.

Vi fick gå två gånger under dagen och jag hade startnummer två efter Kicki båda gångerna.

Det är helt underbart med träningstävlingar. Jag får själv helt bestämma hur jag vill ha det. Alltså la jag Ace, skickade honom och sprang sedan så fort jag kunde framåt, för att ha bättre kontroll över honom i upptaget. Jag hade förstås valt VP-klass. Trots mitt upplägg och en suverän utgång från Ace’ sida (20 p) blev inte framdrivningen någon succé, tvärtom. Fåren hade en mycket stor dragning mot sitt ”bo” som låg strax till höger om pinnen, där de stod och de började genast springa åt det hållet. Jag skickade Ace höger men han sprang för långsamt och löd inte mitt högerkommando i farten. Till slut gick det så långt att han tappade kontrollen och började jaga. (Suck) Jag kände mig gråtfärdig. Men som genom ett trollslag fick jag en ny flock och vi gjorde om proceduren och nu gick det bättre. Jag hade dock inte nerver nog att komma i håg åt vilket håll vi skulle gå runt pinnen, men fösningen gick mycket bra och jag Ace fick fösa både på första och andra benet, trots att han inte behövde det i VP, men han är ju bättre på fösning än drivning, så varför inte. Vid fållan tog det dock stopp. Dessa får ville inte gå in i fållan och endast en hund lyckades med den bedriften. (Sanna Arpö med Ila). Det kändes dock härligt att få visa det Ace kunde och få gå hela banan, trots rusningen.

Andra omgången blev i stort sett en upprepning av den första, men den här gången klarade Ace att hämta och få fram djuren en bit i första fösningen, men sedan blev draget för starkt mot de andra tackorna igen med jakt som följd. Även nu fick vi en ny flock och genomförde resten av banan. Nu var det en tratt i stället för fålla, vilket var lite lättare, men Ace lyckades inte få igenom mer än fyra av fem får, men det gjorde han två gånger, vilket tyvärr ändå inte renderade oss några poäng. Nu gick vi i alla fall rätt väg runt pinnen, men vi fick lite avdrag på utgången beroende på ett dubbelkommando. (Ace har en ful vana att lägga sig lite för tidigt i utgången). 17 p fick vi den här gången.

Dessutom sken solen och vi hade en riktigt trivsam dag.

Tack Kåre, Inger och Dag att ni hittar på så mycket roligt!

Sanna Arpö visar något för Kicki

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *