Trningstvling i Sorunda

Gunnel går med Spike
I gr sndag var det trningstvling hemma hos Kre och Inger Tallbck i Sorunda. Vi var ca tio entusiastiska tvlande som hrsammat inbjudan och kommit. Dessutom var Gunnel G:s fortsttningskurs dr som supportrar. Dag Imre frn Srmlandsvallarna var domare.

Vi fick g tv gnger under dagen och jag hade startnummer tv efter Kicki bda gngerna.

Det r helt underbart med trningstvlingar. Jag fr sjlv helt bestmma hur jag vill ha det. Allts la jag Ace, skickade honom och sprang sedan s fort jag kunde framt, fr att ha bttre kontroll ver honom i upptaget. Jag hade frsts valt VP-klass. Trots mitt upplgg och en suvern utgng frn Ace’ sida (20 p) blev inte framdrivningen ngon succ, tvrtom. Fren hade en mycket stor dragning mot sitt ”bo” som lg strax till hger om pinnen, dr de stod och de brjade genast springa t det hllet. Jag skickade Ace hger men han sprang fr lngsamt och ld inte mitt hgerkommando i farten. Till slut gick det s lngt att han tappade kontrollen och brjade jaga. (Suck) Jag knde mig grtfrdig. Men som genom ett trollslag fick jag en ny flock och vi gjorde om proceduren och nu gick det bttre. Jag hade dock inte nerver nog att komma i hg t vilket hll vi skulle g runt pinnen, men fsningen gick mycket bra och jag Ace fick fsa bde p frsta och andra benet, trots att han inte behvde det i VP, men han r ju bttre p fsning n drivning, s varfr inte. Vid fllan tog det dock stopp. Dessa fr ville inte g in i fllan och endast en hund lyckades med den bedriften. (Sanna Arp med Ila). Det kndes dock hrligt att f visa det Ace kunde och f g hela banan, trots rusningen.

Andra omgngen blev i stort sett en upprepning av den frsta, men den hr gngen klarade Ace att hmta och f fram djuren en bit i frsta fsningen, men sedan blev draget fr starkt mot de andra tackorna igen med jakt som fljd. ven nu fick vi en ny flock och genomfrde resten av banan. Nu var det en tratt i stllet fr flla, vilket var lite lttare, men Ace lyckades inte f igenom mer n fyra av fem fr, men det gjorde han tv gnger, vilket tyvrr nd inte renderade oss ngra pong. Nu gick vi i alla fall rtt vg runt pinnen, men vi fick lite avdrag p utgngen beroende p ett dubbelkommando. (Ace har en ful vana att lgga sig lite fr tidigt i utgngen). 17 p fick vi den hr gngen.

Dessutom sken solen och vi hade en riktigt trivsam dag.

Tack Kre, Inger och Dag att ni hittar p s mycket roligt!

Sanna Arpö visar något för Kicki

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *