Träningsförmiddag hos Kicki

I mndags vallade jag och Sofia frn kersberga hos Kicki. Hon har lite rdda lttfotade bagglamm, s det var mycket nyttigt. Kicki hade lrt sig ngra nya vningar av Joel som hon varit p kurs hos som jag bland annat prvade. Ace och mitt problem r framfr allt framdrivningen. Han springer fr fort och han balanserar inte upp fren ordentligt av sig sjlv. Lugnkommandot tar han inte och jag vet inte hur jag ska trna det, fr i fsningen springer han inte p det sttet utan dr sger hans djurknsla honom hur han ska avpassa hastigheten p ett helt annat stt, ven om han inte heller dr balanserar djuren spontant. Vis av frra gngen vi var p nya djur hade jag lina p Ace hela tiden och vid ett tillflle, d han skulle hmta lammen som triskades lite knppte det till i skallen p honom och han brjade jaga, men d var Kicki snabb och halade in honom. F gick det bra, s till vida att Ace inte jagade.

Sofias hund Ajax gick mycket bra och vi satte upp ngra grindar, s att de kunde g en bana som liknade IK1-banan. Ajax var lugn, men bestmd och fixade att f fren p rtt sida grindarna.

Lexi har ocks mognat betydligt och Kicki r riktigt njd med honom. Han fick mest agera hjlpreda t oss och stlla ut fren och s. Jag hade lite brttom hem, s Ace och jag hll inte p s lnge som jag hade velat egentligen. Det var ett supertillflle att trna drivningar, s jag hoppas att jag snart kan komma tillbaka dit.

P bilden ser vi Kicki med bagglammen.

m_Kicki och fren-071007.jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *