Valldagbok den 3 september

Hr kommer en blogg som jag skrev den tredje september, men som d inte kom in av ngon anledning.

I gr och i dag har Ace och jag gtt bort till vra ”gamla fr” och frskt valla in dem. Eftersom vi skiljde av tackorna och tacklammen fr ett par veckor sedan r det bara bagglamm och baggen kvar. Det r lite svra frhllanden fr grshagen grnsar mot en skogshage och det finns inget staket dr. Lammen och baggen insg snart, att det bara var att rusa in i skogen och gmma sig dr, eftersom jag inte vgar slppa ls Ace i skogen. D blir det bara jakt. I gr gick jag tlmodigt med Ace i koppel och frskte f ut fren p den ppna ytan. Det lyckades ett par gnger och d kunde jag lgga Ace och g fram i nrheten av fren fr att sedan kommendera fram Ace. Efter en stund satsade fren och flydde, trots att jag la Ace och han lg kvar och d var det bara att brja om igen.
En gng slppte jag honom lite fr tidigt och d jagade Ace runt med ett lamm en stund.

I dag gick vi tillbaka och d gick det betydligt bttre. Fren brjade lugna ner sig och flydde inte i panik, s fort Ace nrmade sig, utan jag hann kommendera ut Ace hger eller vnster, s att han kunde mota bort fren till hrnet igen. ven i dag blev det jakt en gng, men efter det gick det riktigt lugnt till vga. Sknt.

Bagglammen i min egen hage r s lugna och trga, att jag inte riktigt vet, vad jag ska trna, ven om jag fortfarande har svrt att f ut Ace ordentligt i hmtet. Men ven dessa fr har en tendens att stlla sig och trycka mot ett staket, s jag har aldrig haft mjlighet att prva, nr jag har fr som str i mitten av hagen p lngt hll.

ace-letar-efter-far-060713.jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *