Valldagbok söndagen den 19 november 2006

Strkt av de kunskaper som Mosse frmedlat p sin ”Clinic” gick jag med Ace till frhagen under sndagseftermiddagen, dr mina ”gamla” fr r. Jag hade 30-meterslinan p honom fr skerhets skull. Frst fste Ace ut dem i hagen och fram till ett hrn. Dr trnade vi en stund p att jag stod mellan fren och Ace och att jag sa ”ligg” till honom nda tills han bjde ut huvudet lngt frn fren. Frst d gick han starta. S snart han vnde in huvudet la jag honom igen. Det gick bra. Vi hll p s en kort stund och sedan fick Ace driva lite medan jag gick framfr fren och i bjar och jag mtte Ace och fick ut honom frn fren. Det vgade jag dock inte hlla p med mer n en mycket kort stund, d fren r mycket flyktbngna och jag inte har ngon mjlighet att stnga in dem. Vi slutade allts nstan innan vi brjat, men Ace lyckades med allt vi tog oss fr och det kndes bra.
Nsta helg ska vi p kurs hos Karin Sderberg i Lekeberga och det ser jag fram emot.

ace-skiljer-av-lamm-060820 (4).jpg

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *