Vallhundsprov i Norr Enby

ntligen!!

Nu kan Ace titulera sig Godknd Vallhund! I gr var det vallhundsprov hos Kre och Inger i Sorunda. Ace startade som nummer fyra och Sven Sognevik var domare. Frsta ekipaget brt, andra ekipaget gick runt hela banan, tredje ekipaget brt och sedan var det Ace och jag. Gissa om jag var nervs. Jag skickade hger och Ace gick sin vana trogen ut ordentligt men sneddade in lite fr tidigt och fick ett snett upptag. Det gick fort p framdrivningen och det blev en stor svng runt mig. Fsningen gick ocks undan och efter fsningsgrinden tnkte nog fren, att nu rcker det fr de tog en vid svng uppt, s jag fick skicka Ace att fnga upp dem. P vg till andra grinden fick jag pltsligt fr mig, att det kanske var fsning dit ocks, men det var bara mina onda fantasier. Drivningen ner till grinden gick enligt mig bra, men domaren hade nog synpunkter p den ocks. In i fllan gick bra och ut ocks, men Sven ansg att Ace tvekade fr mycket nr han gick runt fren inne i fllan, s dr lyckades han dra fyra pong. Vi slutade p 64 pong och en 13 plats. Alla hundar efter Ace blev bara duktigare och duktigare, s jag tror inte att det var ngon mer som misslyckades efter de frsta… jo frresten i Kelpie fick inte tillrckligt med pong fr att bli godknd.

Fren antingen sprang fort eller ocks stod de still, nr Ace var bakom i alla fall. Andra hundar lyckades dremot att f dem att g lugnt och fint hela tiden.

Dagen innan var det IK1 p samma marker. D blste det s man knappt hrde ngonting, men VP-dagen var solig och fin och bara svaga vindar.

Eftert var jag alldeles snurrig och skulle trots det skta serveringen och ta betalt och s. Det fick jag helt verlta t kunderna. En klubbkamrat som ocks klarat sig, Lena kom dock snart och hjlpte mig, s p ngot stt gick det. Jag klarade dock inte av att titta p ett enda ekipage ordentligt efter Ace och mitt framtrdande.
Alla som blev godknda fick ett fint litet handgjort fr som Susanna Arp tillverkat. Mycket fint!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vallhundsprov i Norr Enby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *