Vallkurs hos Peter Nilsson

S kom vi d ntligen i vg p vallkurs, Shep och jag. Vi kte tillsammans med Ingela och hennes Midge och vi hade dessutom tur med vdret.

Frst tittade Peter p hur Shep vallade tillsammans med mig och s frgade han mig vad jag tyckte och tydligen gav jag rtt svar, fr han hll med mig om, att Shep snek in alldeles fr mycket och att han inte kunde slppa fren och drmed flanka ordentligt.

Jag fick i lxa till nsta gng att lra Shep att verkligen slppa fren. Jag fick lra mig att det var tre positioner som vi skulle va p.

1. Jag str framfr fren och har Shep ca fyra meter framfr mig. Jag sger ”lie down” till honom med mjuk och vnlig rst tv gnger och hoppas p att han d slappnar av. Gr han inte det hjer jag handen och sger ”du” till honom med strng rst nda tills han vnder bort hela kroppen. D ger jag honom ett riktningskommando, fortfarande med handen hjd. Skulle Shep inte slappna av och vnda sig bort gr jag fram till honom och knpper honom p nosen tv gnger och sger ”du” strngt. Sedan klappar jag om honom och brjar om.

Nr han gr detta rtt fortstter jag till position 2, vilket betyder att jag har Shep vid sidan av mig och fren framfr. S gr jag p samma stt som under position ett. Nr han klarar det fortstter vi till position 3, vilket innebr att jag har Shep framfr mig och fren framfr Shep. Annars likadant.

Dessa vningar ska jag gra mnga, mnga gnger, kanske nda upp till hundra gnger, eller tminstone tills det sitter i ryggmrgen p hunden. Det r det allra svraste fr hunden, detta att slppa fren.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *