Vallkurs i Fotskäl

I mitten av mars 2019 var vi åter på kurs Jing och jag. Den här gången med Johanna N Johansson som instruktör.

Vi var sex ekipage och tre åhörare som var med på kursen på Gångemads fårgård. Vi började alla med att träna i en tjugofemmetershage, men alla gjorde olika saker beroende på hur långt hunden hade kommit i sin utveckling.

Johanna blev imponerad av Jings lydnad, lyhördhet och följsamhet och ville nu att hon skulle komma vidare. Hon fick lära sig att ta mina kommandon i farten. Det gick till så här: Skicka upp Jing till klockan tolv vänster. Stanna henne. Låt henne gå rakt fram en liten bit och ge henne sedan ett högerkommando och sedan snabbt ett vänsterkommando igen. Om Jing inte lyder, lägger jag henne och börjar om. Det var så roligt för efter ett par omgångar fungerade det. Sedan var det viktigt att jag hela tiden rörde mej och såg till att jag befann mej  bakom fåren.

Britta och Jing

Jing, Britta och Johanna

Johanna och Britta

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.