Vallkurs i Fotskl

I mitten av mars 2019 var vi ter p kurs Jing och jag. Den hr gngen med Johanna N Johansson som instruktr.

Vi var sex ekipage och tre hrare som var med p kursen p Gngemads frgrd. Vi brjade alla med att trna i en tjugofemmetershage, men alla gjorde olika saker beroende p hur lngt hunden hade kommit i sin utveckling.

Johanna blev imponerad av Jings lydnad, lyhrdhet och fljsamhet och ville nu att hon skulle komma vidare. Hon fick lra sig att ta mina kommandon i farten. Det gick till s hr: Skicka upp Jing till klockan tolv vnster. Stanna henne. Lt henne g rakt fram en liten bit och ge henne sedan ett hgerkommando och sedan snabbt ett vnsterkommando igen. Om Jing inte lyder, lgger jag henne och brjar om. Det var s roligt fr efter ett par omgngar fungerade det. Sedan var det viktigt att jag hela tiden rrde mej och sg till att jag befann mej bakom fren.

Britta och Jing

Jing, Britta och Johanna

Johanna och Britta

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.