Vallkurs med Peter Nilsson i Kungsbacka

Mitten av april 2018

Den här gången tränade vi förutom grunden även delning. Gör så här: Hämta upp fåren. Tänk på balansen! Flytta hunden så att balansen upprätthålls. Se till att fåren står med huvudena mot hunden. Backa sedan. Kalla in hunden när ett hål uppstår.

Detta är inte lätt på ”mina” får, men de sista gångerna har vi ändå lyckats dela på fåren när jag står nära ett staket. Jing börjar äntligen bli ganska duktig på att komma in i hålet och hon är mycket bestämd i att hålla i sär fåren när de väl är delade.

Annars blev det mest träning i tjugofemman, då Jing fortfarande inte flankar ordentligt. Det är livsviktigt att hon inte fuskar i flanken för då skrämmer hon fåren som ökar farten och det blir inte bra. Förstod tyvärr att vi ännu inte är mogna för tävling eller prov.

Fina fält att valla på.

Vi ställde in några tackor i en fålla och sedan fick vi träna alla hundar att göra ett långt hämt först åt vänster och sedan åt höger. Vänster var svårast, för draget låg åt höger så i stort sett alla hundar misslyckades där och Jing allra mest.

Maggan, Peter och Ted i tjugofemman

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.