Träning i hemmahagen

17 maj 2019

Det är inte så lite frustrerande att det går så väldigt bra att valla i hemmahagen, medan jag känner mej väldigt osäker, så snart vi kommer ut i andra marker och andra får. Det brukar gå ganska bra där också, men det är sällan vi har möjlighet att pröva långa hämt och långa avstånd under trygga förhållanden.

I dag var vi i hemmahagen och efter några rundor lyckades vi få in halva flocken i fållan medan resten stannade utanför. Jing tog ner den flocken till nedre delen av hagen. Hon hade inga problem med att få loss tackorna från fållan, trots att de helst av allt stannade kvar där. väl nere lyckades vi dela av tre tackor som sprang upp till fållan. Dessa skickade jag upp Jing för att hämta. Så där höll vi på. Det enda som fortfarande är lite svårt är att verkligen få in Jing i det minimala hål som jaga lyckas göra i flocken, men även det klarade hon några gånger.

Några gånger hade Jing för sej att det vore bättre att ta ett annat håll än jag sa, men hon lydde efter en eller två tillsägelser. Vänstervisslan börjar också sitta nu. Höger har hon kunnat länge.

På tisdag ska Maggan och jag och Sven Börjesson resa upp till Karl-Erik Tibblin utanför Falköping och gå en VP-bana. Det ska bli riktigt spännande!

Jing och jag

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.