Trning i hemmahagen

17 maj 2019

Det r inte s lite frustrerande att det gr s vldigt bra att valla i hemmahagen, medan jag knner mej vldigt osker, s snart vi kommer ut i andra marker och andra fr. Det brukar g ganska bra dr ocks, men det r sllan vi har mjlighet att prva lnga hmt och lnga avstnd under trygga frhllanden.

I dag var vi i hemmahagen och efter ngra rundor lyckades vi f in halva flocken i fllan medan resten stannade utanfr. Jing tog ner den flocken till nedre delen av hagen. Hon hade inga problem med att f loss tackorna frn fllan, trots att de helst av allt stannade kvar dr. vl nere lyckades vi dela av tre tackor som sprang upp till fllan. Dessa skickade jag upp Jing fr att hmta. S dr hll vi p. Det enda som fortfarande r lite svrt r att verkligen f in Jing i det minimala hl som jaga lyckas gra i flocken, men ven det klarade hon ngra gnger.

Ngra gnger hade Jing fr sej att det vore bttre att ta ett annat hll n jag sa, men hon lydde efter en eller tv tillsgelser. Vnstervisslan brjar ocks sitta nu. Hger har hon kunnat lnge.

P tisdag ska Maggan och jag och Sven Brjesson resa upp till Karl-Erik Tibblin utanfr Falkping och g en VP-bana. Det ska bli riktigt spnnande!

Jing och jag

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.