Trning av VP-bana hos Karl Erik Tibblin

Idag, den 21 maj 2019 reste Maggan, jag och Sven Brjesson till Bckagrden utanfr Falkping fr att trna en VP-bana hos K-E Tibblin. Det var verkligen nyttigt! terigen fick jag bekrftat att Jing fortfarande inte r riktigt frdig fr ett VP, ven om det kanske inte r s lngt borta, i alla fall inte, om vi fr mjlighet att terkomma till Karl-Erik eller kan valla p andra stora marker med lite springiga fr. I dag visade Jing nmligen ntligen att hon kan hmta alldeles utmrkt p lngt hll. Karl-Erik gav mej ett mycket bra rd. Lgg hunden vnd mot det hll hon ska p ganska lngt hll frn dig sjlv, mycket lngre n vad som r tilltet p en tvling. Visa henne tydligt vart hon ska! Med de frutsttningarna hmtade Jing fren bde t vnster och hger p ett alldeles utmrkt stt. Hon hade bra djup bakom fren bekrftade Karl-Erik. Hrligt!

Svrigheten fr mej och Jing var nu i stllet att hon inte hller ihop fren om dessa inte vill vara tillsammans och ibland spreds flocken p ca 10 djur ut ver hela fltet och Jing fick ett sj att hmta upp dem frn alla hll och kanter. Fren sprang som besatta nr de ftt fart och enligt K-E och Maggan tittade jag inte tillrckligt mycket p fren utan koncentrerade mej mest p att se vad Jing hade fr sej. Har jag hrt det frut?

Dessutom r Jing ovan vid att ha folk omkring sig nr hon vallar och kan bli s strd av det att hon har svrt att starta t ex i upptaget.

Delningen fixade vi p ett bra stt tyckte K-E. Sjlv tycker jag att jag har lite fr svrt att f Jing att komma in i hlet och g t det hll jag vill. Fllan gick bra hos de trga fren, men inte hos de springiga. Det fanns nmligen tv hagar, en med ett tiotal ungbaggar som var snlla och ganska trga och en med lika mnga ungtackor som var mer n lovligt springiga.

Vid andra frsket klarade vi rnnan. Synd, att Karl-Erik bor s lngt bort, annars skulle jag ka dit ofta.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.