Vallning i Agdala

I dag har jag varit i Agdala och vallat tillsammans med Ingela och Midge. Det visade sig att fren var vldigt springiga och terigen fick jag problem med att hlla ner farten p Shep. Han frstr mig inte riktigt nnu, s mnga gnger nr jag sger ”come bye” springer han t hger i stllet fr till vnster, s jag mste nog bli noggrannare med att placera mig rtt, innan jag ger sidokommandon. Shep startar ocks grna utan att jag har sagt till, vilket frvnar mig lite. Jag mste ta i rtt mycket fr att f honom att lyda, men gr jag det, s lyder han fr det mesta. Men en gng fick han ut en tacka och jagade den och hngde sig fast i den!! Ska det vara s? Jag blir s trtt. Frmodligen gr jag det fr svrt fr honom. Det r faktiskt bara andra gngen som jag vallar p tackor p riktigt. Jag fr kanske inte begra att allt ska fungera genast.

Det hr mste jag trna mycket p: 1. Visselsignaler – ”framt” fungerar nstan alltid. ”Stanna” fungerar inte srskilt bra, trots att jag tror att han frstr den. ”Vnster” och ”hger” kan han inte nnu.

2. Korta sidokommandon

3. Djupet och att han stannar upp kl 12 och startar frsiktigare.

4. Tempot i fsningen. Ofta gr det mycket bra, men han kar grna farten om fren springer fort. D vill jag att han ska minska farten i stllet, alldeles av sig sjlv. (Djurknsla)

5. Att inte ta fr mycket egna initiativ och absolut inte starta, innan jag sagt till. Dessutom mste han starta mjukt.

Det knns inte som att jag ska hinna med allt detta innan slutet av april, s jag kanske avstr frn tvlingarna d. Vi fr se.

Jag glmde att ta med kameran i dag.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *