Shep och Ace

 

D det finns de som varit oroliga fr hur det skulle g att ha ytterligare en vuxen hanhund, nr jag redan har en sdan, tnkte jag bertta lite, om hur det gtt hittills.

Ace har ett par gnger markerat att hemma hos oss r det han som bestmmer bland hundarna. Shep har d genast retirerat. Jag lmnar aldrig hundarna ensamma i samma rum och det r heller inga problem, nr jag r hemma, fr Shep fljer mig som en skugga och Ace ligger helst kvar i ngot hrn i husets mer avlgsna delar.

Nr vi r ute, springer Shep ls och Ace r i koppel, d det inte gr att lita p att Ace inte jagar varenda rdjur, lg eller hjort som kommer i vr vg. Ace och Shep kan mycket vl stanna till och nosa p samma flck.

Nr vi kommer hem ppnar jag pannrumsdrren och Ace gr in. Shep stannar d automatiskt utanfr. (Ibland gr Shep in frst och d lgger sig Ace lika automatiskt utanfr). Jag klr av mig och torkar tassarna p den hund som r inne och slpper sedan in honom i hallen, stnger drren och ropar in nsta hund.

Vr katt Tekla var till en brjan lite misstnksam mot Shep. Hon hade inte s bra erfarenheter av Nick som hela tiden ville leka med henne, men efter ett par dagar upptckte hon att Shep knappast tittade p henne en gng, s hon har slappnat av och ligger lugnt i mitt kn nr jag tittar p TV och Shep ligger under soffbordet.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *