Vallning i hemmahagen

I dag blev det vallning i vanliga hagen. Anna kom med Flynn och Race och jag brjade med att ta in ett antal tackor i lillfllan. Det gick bra och jag hoppades, att den halta tackan var med bland dem. Surtackan var dock kvar utanfr, s vi ppnade och gjorde om det och d blev det en tacka och tre lamm kvar utanfr som var perfekta att valla p.

Anna hll fren och jag skickade Shep ett antal gnger. Frst lt vi fren st nere vid fllan, s att Shep fick ett ordentligt drag att jobba med. Han hade lite svrt att skilja p flockarna och de tre frsta gngerna sprang han nda ner och bakom fllan, men sista gngen fick jag honom att stanna vid den tnkta flocken. D bytte vi riktning och lt fren st i andra nden av hagen. Jag hade svrt att f Shep att inte sl ver, nr jag skickade hger och sedan var jag till att brja med lite fr lngsam med att skicka vnster, s fren fick en vldig fart ner mot fllan och den frsta gngen smet de dit, innan Shep hann hejda dem.

Efter ett par gnger fick Shep bekymmer med att frst, att han inte skulle ta fren i fllan, nr jag skickade ut honom hger, s jag fick till slut vnda p alltihop och skicka honom vnster i stllet. Det mesta av hans fel gick efter ngra omgngar att korrigera i alla fall.

Till slut trnade vi delning. Anna rdde mig att stlla mig s att fllan lg kl 3, om Shep lg kl 12 och jag kl 6. D knner fren att de har en liten chans att smita t trehllet och jag fr en bra lucka att ta in Shep i. Jag mste ocks frn brjan vid trning bestmma mig fr vilka fr jag vill dela av och hlla mig till det, s att jag sedan tydligt visar Shep vilka fr han ska ta. Det dr gick riktigt bra till slut.

Sista tvlingarna i helgen hos Kre och Inger i Sorunda. Sedan blir det vinteruppehll. Det ska bli sknt att ha lng tid att nta in det som mste ntas in. Jag kommer att ha tta obetckta tackor att valla p hela vintern, om inte snn lgger hinder i vgen.

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *