De sista valltvlingarna fr ssongen

 

I gr och i dag har Shep och jag tvlat IK1 hos Kre och Inger i Sorunda. I gr var jag bland publiken och startade som nr 18. Jag fungerade som ”lpare” d v s det var mitt ansvar att hmta protokollen hos domaren vid jmna mellanrum. Shep och jag startade strax fre lunch och det var sknt, fr annars hade jag inte kunnat ta.

Jag skickade hger fr det sg vldigt besvrligt ut att skicka vnster och pltsligt har jag ftt fr mig, att det skulle fungera bst. Det fungerade faktiskt ganska bra, s till vida att fren kom rakt genom framdrivningsgrindarna till mig, men Shep ld inte mitt liggkommando bakom fren och han kom in lite fr grunt som vanligt, tror jag fr det r dragna ngra pong p upptaget. Vi gjorde i alla fall en fin rundning runt mig och frsta fsningsbenet var ganska ok. Men sedan gjorde jag ngot korkat. Jag skickade den stackars hunden t fel hll, vilket resulterade i att han skar frens vg och det kostade oss mnga pong. Delningen gick bra av ren tur, men Shep och jag stod p samma sida, s tre pong bort dr. Frst sg det ut som om jag genast skulle f in fren i fllan, men Shep (p mitt kommando) tog ett steg fr mycket och skrmde i vg dem, s vi fick jobba ganska lnge, innan vi till slut fick in dem. (4 p bort). Facit blev 77 p vilket r det bsta resultatet hittills, s jag var mycket njd. Vi hamnade mitt i resultatlistan precis p 15 plats.

I dag var Shep jag stdslade som uttagare av fren efter varje ekipage tvlingsrunda och drfr tvingades jag att starta frst, vilket jag ogillade i hgsta grad, men eftersom jag skert ngon gng kommer att bli lottad frst, var det lika bra att brja va sig. Banan var ngot frndrad, men inte frsvrad, s det var inte s svrt. Jag skickade terigen hger, Shep stannade inte heller i dag bakom fren, men nr dessa brjade smita t vnster och hll p att missa framdrivningsgrindarna, s stannade han i alla fall p mitt kommando och jag gav honom ett sidokommando, s att de kom rtt. Kroken runt mig blev lite strre i dag. Fsningen gick ganska bra, inga missade grindar i alla fall. Delningen trodde jag aldrig att vi skulle klara fr det var en tacka som gick t ett hll och de fyra andra fren hll ihop och det blev hetsigare och hetsigar, men rtt som det var fick vi en lucka och fren delades. Bara fem pong bort. Sedan kom det vrsta. Trots att fren sprungit i vg och flockats alldeles ovanfr rnnan valde jag den sidan, eftersom ngon berttat fr mig att man alltid ska lgga hunden i draget, vilket blev helt fel i det hr fallet. Dessutom fr jag inte ut Shep tillrckligt i de korta flankerna och fren skrmdes gng p gng runt rnnan. Det slutade med att alla pongen tog slut. Rid! (Inte mindre n en tredjedel av alla ekipage fick fullt p rnnan, s dr tappade vi mycket gentemot de andra tvlanden. andra sidan har vi ftt fullt i rnnan en annan gng, s jag vet, att vi kan klara det momentet. Det var faktiskt viktigare att vi sktte oss i hmtet och fsningen fr en gng skull. 70 p och ett andrapris fick vi!

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *