Vallning hemma med Anna, Flynn, Race och Shep

Anna Larsson kom hem och vallade en stund p eftermiddagen i gr. Vi brjade med att Shep tog inhlften av tackorna i fllan och s fick han valla p dem som var kvar. Nu lg fokus p att f Shep att vinkla ut ordentligt p nra hll och att hlla jmn fart i fsningen s att jag inte skulle behva lgga honom. Nr han gick fr fort ropade jag SHEP med grov rst och hjlpte inte det blste jag ner honom. Det gick riktigt bra till slut. Jag stllde mig sedan framfr fren med Shep bakom och kommenderade honom vnster eller hger. Sedan stannade jag honom och han fick g t andra hllet, allt fr att han ska lra sig lyssna och ppna upp huvudet. Det gick riktigt bra.

Anna och Flynn gjorde ungefr samma saker och det fascinerande med Flynn r att nr Anna ger ett sidokommando och Flynn ska hmta upp fren, vinklar han ut vldigt bra och fr upp farten ngot alldeles otroligt. Bra tempovxlingar skulle en domare sga.

Sen fick Race valla en stund. Han ser s lcker ut, den hunden. Anna fste med honom och sedan fick han g runt fren och hon stannade honom verallt i cirkeln. Det gick bra, men jag mste erknna, att jag inte var riktigt fokuserade p vad som hnde, fr det kom ett iskallt regn just, trots lfte frn SMHI om uppehllsvder och sol hela dagen.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *