Vallning i Hista

Ett par gnger har Shep och jag nu varit och vallat i en hage vid Hista, dr ngra bekanta har sina fr. Fren r s gott som oinvallade.

I dag (14/6 2012) var vi dr och det blev vldigt svrt i brjan fr det visade sig att hagen var betydligt strre n jag visste om och fren betydligt skyggare n de verkade frsta gngen vi var dr. Fren sprang i vg och stllde sig i ett hrn av hagen bortanfr stora snr med buskar, skog och nsslor. Shep och jag sprang fram och tillbaka bra mnga gnger, innan vi ntligen lyckades f ut dem p den fria ytan. Sedan frskte jag verkligen vara noggrann och gra min lxa enligt Peters recept och jag tycker faktiskt att vi lyckades ver frvntan.

P eftermiddagen gick Shep och jag sedan till Mervallahagen och vallade lite p de egna fren och de r ocks precis lika svra att f fram bland all sly, hgt grs och buskar, men ven det gick till slut, ven om halva flocken flydde.

Nu sover Shep gott under skrivbordet.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *