Vallning x tre

I gr bestod fredagsklubben av Kicki och mig. Vi kte frst upp till leby och vallade p fren dr. Det gick bra. Vi vade flankeringar. Det var roligt att valla p andra fr n de vanliga. Trots att tackorna hade lamm, var de mycket rrliga, vilket dels berodde p att mnga lamm redan var tre mnade gamla, dels p att fren inte r srskilt invallade.

Nr vi var njda dr, kte vi hem fr att tukta de fem springfren i min hage. Lexi hade inga stora svrigheter att stoppa dem och nr hon visat var skpet skulle st, kunde ven Ace och jag valla p dem. De fick st vid staketet och jag fortsatte att trna flanker med ibland gott resultat, ibland mindre gott, fren flydde inte en enda gng.

P kvllen cyklade jag till Mervallahagen med Ace framfr mig och dr fick vi leta lnge och vl, innan vi rknat in alla fren. Hr gick flankeringarna nnu bttre, kanske p g a allt sly och trd mm. Fren r dock vldigt trga, s det vi trnar r att jag str vid fren och Ace fr springa runt dem i s vida cirklar som mjligt.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *