Valltvling p Agdala

I dag har Mlarmrden haft IK1-tvling p Agdala. Trkigt att inte kunna vara med, men jag vgar inte utstta mig fr skammen, om Ace skulle brja jaga. Stefan hade dock stllt ut fyra lamm vid sidan av tvlingsbanan, s vem som helst fick mot en avgift p 60 kr valla dr. Jag passade p under lunchen och fick bekrftat, att Ace inte har ett uns djurknsla. Han startar som ett nglok mot de ganska trga lammen som blir frskrckta och splittras. Jag frsker starta honom p lngre hll, men enda sttet att f i gng vallningen r att stanna honom nstan genast. Inte balanserar han upp fren mot mig heller. Skickar jag runt honom och stannar honom kl 12 gr det alldeles utmrkt s lngt, men de ska fram ocks lugnt utan att jag ska behva hrja med hunden var det ju tnkt. Det funkar inte!! Tina R stod och tittade, nr jag vallade och tyckte att det sg bra ut, men hon visste ju inte vad jag frskte stadkomma!

Tvlingen gick bttre och bttre ju lngre dagen led och det blev hga pong med mnga frstapris. Frsta Mlarmrdaren var Kicki med Lexi som fick 87 p och en sjunde plats. Det blev inte mindre n nio frstapris! nd sg det svrt ut tycker jag med lamm som inte hll ihop srskilt vl. S det har blivit vldigt duktiga ekipage redan i IK1 och mnga hundar r vldigt unga. Mikaela med Kylie fick t ex ett frstapris med sin 1 ring! Inte illa.
Hr ser vi Lexi i upptaget. ( Det r han som man bara ser baken p, nr han vnder upp mot fren. F r det utstllaren med hennes hund som vi ser.) Banan var inte srskilt publikvnlig, men hmtet och upptaget gick mycket bra att se fr ovanlighetens skull.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *