Visst började det regna!

Optimist kan man ju vara, men vad hjälper det? På tisdagskvällen kom en om än liten men dock en skur och på onsdags morgon, då Filip vände höet kändes det fortfarande rått och behöver sol för att bli ordentligt torrt. Visserligen blåser det, men det räcker inte, säger Filip. Han lovade dock att komma att känna på det i eftermiddag, då han slår grannen (Norbergs!) vall. Om det då är tillräckligt torrt och prognosen inte ser så lovande ut, strängar han det och slår i kväll, annars låter han det ligga tills i morgon, men då det ser ut att bli fler skurar. På fredag, lördag och söndag ska det än så länge inte bli regn. Hjälpte dock Ingrid och Åke att ta in deras tredje balvagn i dag, så hö får jag känna på i alla fall.
KL 1500: De små skurarna avlöser varandra, så nu är det kört för i dag, onsdag och i morgon ska det också regna, om än lite. Det är inte roligt att vara bonde, när höet ska in…

m_Filip-slar-hagen-070714 (1).JPG

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *