Ytterligare en hund (bordercollie)

Hr jag med Tessi famnen hos uppfdaren den 24 januari 2023

Sedan jag blev ensam mnniska i min lgenhet har jag gtt och tnkt p att kanske skulle jag skaffa en valp nd. Om jag hade tur skulle jag lyckas uppfostra den till en fungerande vallhund eller i alla fall till ytterligare en hund att trna och hysa frhoppningar om. Jag har nu gtt s mnga kurser med Jing fr Karin Sderberg och Jing gr fina framsteg och jag ocks. Karin fder ju ocks upp hundar och varfr inte en valp frn henne? Men jag vgade inte frga. Kanske tycker hon att jag r fr gammal? Kanske alla serisa uppfdare tycker det tnkte jag.

S en kvll strax fre jul fr jag se ett inlgg p facebook publicerat av Anita Boberg Johnsson som ocks r en uppfdare, (Movallarnas kennel) som jag tidigare har haft kontakt med och som Peter Nilsson vid ett tillflle hade rekommenderat, d jag skte en bordercollie. Hon hade en kull p tta valpar varav sju var tikar. Pappan var Karin Sderbergs Flynn. De var fdda i slutet av november 2022 och tv av dem, en hane och en tik fanns fortfarande till salu. De var s fina p bilden. Jag bestmde mej blixtsnabbt och skrev ett ganska lngt brev till Anita och frklarade att jag var intresserad av en tikvalp. Jag skickade ivg brevet och sedan gick det en vecka utan att jag hrde ngot. Visserligen hade adressen sett lite konstig ut nr jag skickade brevet men jag hade inte ftt ngot felmeddelande, s jag tnkte att jag mste skriva och frga, s jag fick veta om valpen gtt till ngon annan. Det var p kvllen p juldagen. P morgonen p annandag jul hade jag redan ett svar. Anita hade inte ftt mitt brev och visst kunde jag f kpa en tikvalp! Det enda jag behvde gra var att ge den ett namn och sedan skulle Anita vlja vilken valp som skulle bli min och den 24 januari 2023 var jag vlkommen att komma och hmta henne strax utanfr Strmsholm i Vstmanland.

P kvllen kom Svantes familj hem p middag och jag gav barnbarnen i uppgift att hitta p ett enstavigt namn som tydligt skilde sej frn Jing. Det blev Tess. S var det klart ocks.

Jag ringde min bsta vallhundskompis i Srmland, Waiwi och berttade nyheten och bad att f sova ver hos henne p vg till Movallarnas och det fick jag. Jag tog med mej Jing och p sndagkvllen den 23 januari hann vi t o m att valla lite med Jing och Waiwi visade upp bde Janko och Olle som bda var mycket duktiga vallhundar.

P mndagmorgonen den 24 januari 2023 kte jag s till Anita och hmtade lilla Tess. S pytteliten hon var, men nd framt och vnlig och ville sitta i mitt kn. Jag blev bjuden p kaffe och s skrev jag p alla papper som behvdes och betalade. Innan dess hade jag ltit frskra Tess ocks.

P hemvgen skrek Tess hgljutt i ungefr en knapp timme, men sedan sov hon gott i sin bur resten av vgen hem, en resa som tog ca fem – sex timmar.

Nu leker Jing och Tess vilda lekar varje frmiddag och Tess gr med oss p morgonpromenaden utan problem. Hon har en energi utan like. Ofta kissar och bajsar hon utomhus eller p altanen med lika ofta blir det p parkettgolvet i stora rummet. I morgon fyller hon 10 veckor. Om tv veckor ska hon vaccineras och sedan kan hon trffa alla sorters hundar och mnniskor. Hon sover som en stock hela ntterna.

Yngsta barnbarnet Lovisa passar Tess p kvllen den 30 jan 2023

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *