Ace och jag

Numera bor jag i Gteborg eller nrmare bestmt i Billdal strax sder om Gteborg. Vi flyttade dit den 31 januari 2017 och bor i en lgenhet p fyra rum och kk i bottenplanet. Omgivningarna r fina. Det finns mnga underbara skogsstigar och gngvgar ner till havet med en rad olika badplatser.

Ace och jag gr ut tre gnger om dagen och mitt p dagen brukar ocks Ove min sambo flja med p sin permobil. Ove blir allt svagare och han har ohyggligt ont av sin kroniska bltros sedan fyra och ett halvt r tillbaka. Trots att han fr mycket smrtstillande har han svra smrtor stundtals varje dag.

Ace r nu 12 r och tre mnader, men frisk och pigg och jag tror, en aning skumgd. Detta gr att han inte fr syn p rdjur eller harar p lngt hll och bilar har han hunnit vnja sig vid. Jag har alltid fickan full av foder, ett dyrt foder som jag kpte, nr Ace hade diarr fr ngon mnad sedan. Jag ger honom helt enkelt lite mindre matportioner och tar med resten ut som godis, vilket Ace uppskattar mycket. Detta gr att jag i stort sett kan ha honom ls hela tiden. Visserligen kopplar jag upp honom nr vi mter en annan hund, men jag tror inte att det skulle vara ndvndigt. Han gr klistrad vid mej, nr han vet att det r foder p gng frn fickan och hundarna r d inte s intressanta lngre, ven om han grna hlsar p de hundar han fr hlsa p.

Tack vare Ace kommer jag ut i ur och skur, tack vare Ace har jag blivit ordentligt rehabiliterad efter min operation och jag tror att jag har nstan bttre kondition nu r fre tumren.

Det enda som r trkigt, r att inte kunna valla. Ace har inte vallat p mnga r och jag skulle aldrig vga slppa ut honom bland fr som varken jag eller han knner. Jag skulle vilja ha en unghund, men Oves alla sjukdomar hindrar mej. Han skulle aldrig orka med att ha tv hundar i huset igen, tminstone inte en valp eller unghund. Ace mrks inte verhuvudtaget inomhus. Han ligger i ett hrn i hallen, inte i sin korg, men bredvid och han reser bara p sig, nr vi ska g ut eller nr det r matdags vid middagstid. Ibland glmmer jag honom, nr jag stter fram vr egen mat, men d kommer han och tittar vdjande p mej. Han skller aldrig, inte ens nr det kommer gster eller andra hundar.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *