KvartsSM i vallning

P lrdag och sndag r det kvartsSM i frvallning i Skepplanda. D ska Ace och jag ka dit och titta, om inte Ove blir s dlig att vi inte kan lmna honom. Det ska bli roligt, inte bara fr att det r roligt att titta p tvlingarna utan ocks fr att flera av Mlarmrdens medlemmar och ngra andra som jag knner kommer att vara med, t ex Nina Sundelin, Krille mark Mikaela Prim, Sanna Engborg och Viktoria Fornander.

Det rycker verkligen i tarmen nr jag ser frvallning. Jag vill vill vill vara med!! Frgan r varfr. Vi har ju aldrig utmrkt oss utan tvrtom gng p gng gjort bort oss rejlt. Frst med Liz som jagade fren p sitt frsta LP och andra gngen hmtade hon inte fren utan lg och stirrade p dem, efter det att hon sktt sig utmrkt innan dess. ( Det var p den tiden d hmtet lg sist i lokalprovet). Vid fem rs lder blev hon dock godknd under ett K. (ppen klass). Hon hade smst pong av alla som godkndes, men godknd blev hon och jag var lycklig. D var bde Viktoria Fornander med och Mikaela Prim (Lindeman). Viktoria vann, fick ver 90 p har jag fr mej och Mikaela fick 68 p med sin Zta. Nu r de bda med i kvartsSM med flera hundar och Frida Viktorias dotter ocks. Hon var nyfdd vid det hr tillfllet.

Lita p din hund fick jag ofta hra, men det gick inte att lita p Liz och inte heller p nsta hund som jag lyckades f godknd, Ace och som nu r 12 r och tre mnader. Han kunde g fint lnga strckor, var redan som liten duktig p att fsa, men rtt som det var utan att jag frstod varfr gnistrade det till i gonen och han brjade jaga. En gng gjorde han det under en delning i slutet av en tvling som f gtt riktigt bra.

nd har jag alltid tyckt att det varit roligt att tvla och naturligtvis ocks att trna, i synnerhet om jag haft en duktig instruktr vid min sida. En gng p en tvling i Musk klarade Ace och jag hmtet som de flesta hade misslyckats med och vi pbrjade fsningen. Det gick inte alls bra och domaren Johan kom ut efter ett tag och sa att vi skulle g av banan, fr alla pongen var redan slut. Jag blev snopen, det var ju s roligt och Ace hll sig innanfr banan och jagade i alla fall inte.

Med Shep som redan var 5 r nr jag kpte honom och godknd vallhund blev det bttre om n inte bra alla gnger. Fr det mesta kunde vi genomfra tvlingen, vi fick ett tredjepris eller tminstone pong. Det var vldigt roligt. Jag hade dock bekymmer med att f ut honom ordentligt i hmtet och drmed tappade vi mnga pong i det momentet d det gick fr fort och blev fr krokigt. Ett par andrapris i IK1 klarade vi dock innan han fick tervnda till sin gamla matte, nr jag blev sjuk.

Nu bor jag i Gteborg (Billdal) och har varken ngra fr eller ngon hund att valla med. Det suger. Ska jag ngonsin kunna f valla igen? r jag fr gammal? Blir Ove eller jag s sjuk att vi inte kan ha hund alls, nr Ace r borta?? Var fr jag tag i en hund? Vallningstillfllen kan jag nog skaffa mej, tror jag hos Maud Andersson eller med hjlp av Maud inom Sjuhradsvallarna. Jag r beredd att betala vad det kostar och hjlpa till s mycket jag kan och orkar. Men nr???

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *