Lång sjukdomstid

Efter operationen som mycket riktigt genomfördes den 29 sept 2016 på Akademiska sjukhuset i Uppsala fick jag epileptiska kramper och de var tvungna att söva ner mej. I 12 dagar låg jag nedsövd och när jag vaknade trodde jag att jag var hemma och att de gjort om mitt rum, att Erik och Lovisa var där och allt möjligt konstigt. Till slut berättade en sköterska för mej att jag redan var opererad, att jag var på Akademiska sjukhuset i Uppsala och att jag varit nedsövd. Allt var mycket förvirrande. Jag vaknade upp en torsdag och på söndagen skickade de mej i ambulans till Mälarsjukhuset avd AVA, då det inte fanns plats någon annanstans. Jag fick ligga i ett eget rum och alla frågade mej hela tiden efter mitt personnummer vilket jag inte hade några svårigheter med. Inte heller med vilken stad jag befann mig i eller vilken datum det var. Efter tre dagar fick jag flytta över till avd 72S som är en strokeavdelning. De första dagarna kom ingen läkare vilket jag tyckte var konstigt. Det kom dock en sjukgymnast och en arbetsterapeut varje dag och de försökte få upp mej ur sängen med hjälp med en rullator som hissade upp mej med elektricitet. Oj, vad det var svårt att resa på sig. Men andra dagen gick det, bara jag satt på sängen som var ganska hög. Från toalettstolen kunde jag dock inte resa mej, förrän jag hittade en toalett som var lite högre. Men det blev lite lättare för varje dag, ända tills jag fick hög feber och konstaterad propp i lungan. Då blev det till att ligga lågt och ta det lugnt någon vecka innan jag kunde börja träna igen.

För en vecka sedan kom jag i alla fall hem och vi får mycket hemtjänst, då Ove också är skruttig. I går var jag med på vår bokcirkel i Mariefred. Det var jätteroligt. Marianne min kompis längs vägen körde mej och hon får nu överta min plats i cirkeln, eftersom Ove och jag flyttar till Göteborg (Billdal) i slutet av januari 2017.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *