lg under morgonpromenaden

I dag har Nick trffat sin frsta lg. Nr vi r ute p morgonpromenad i skogen har jag alltid Ace i koppel och Nick i lnglina. Jag vill ju s grna att Nick ska kunna g ls i skogen och som liten valp gick det mycket bra. Men som den slyngel han nu r (8 mn) far han fram som en tokig och gr lnga utflykter vid sidan av stigen. D r det praktiskt att kunna stoppa honom och terfra honom till den breda vgen igen. Nvl, detta lyckas inte alltid, d han r kvick som en vessla och linan bara 15 meter lng, s i dag lyckades han komma framfr och frsvinna in i skogen. Pltsligt brjar han sklla och Malva, grannens hund stmmer in. Efter en liten stund kommer Nick springande med ett lgsto efter sig. lgen ser irriterad ut och frsker sparka Nick som dock undkommer och faktiskt stannar, nr jag ropar p honom. Han tvekar, men kommer slutligen tillbaka till mig, i stllet fr att springa efter lgen. Det var ett stort sto och hon sprang ver stigen dr vi kom bara ett par meter framfr oss. Det hade blivit ett bra kort, om jag bara haft kameran framme. Hoppas nu bara att hon skrmde Nick tillrckligt mycket, s att han inte tar upp frfljandet en annan gng. Det hade kunnat sluta illa. Malva skulle aldrig jaga ett djur, men hade Ace varit ls, hade det varit krt. Men han var tryggt frankrad i mig tack och lov.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *