Avskiljning och vallning av lamm

I dag stod alla fr s lmpligt inne i mitt lilla frhus, nr jag kom. D stngde jag till och tog sedan ut de fyra lamm som ska slaktas i nsta vecka. Dessa vallade sedan Ace ner i hagen. Oj, vilken dragning de hade uppt frhuset. Men Ace klarade bra av att parera dem och och f fram dem till mig, men han fick jobba ordentligt. En gng fick han nog och rusade efter ett lamm. Jag blev riktigt ordentligt arg p honom och jag tror, att han fr en gng skull frstod varfr, fr sedan gick det mycket lugnt och fint och vid ett annat tillflle, nr lammen fick fnatt och rusade mot ingngen lg Ace kvar p mitt kommando, trots att det riktigt spritte i honom. Det var bra. Jag ska trna detta varje dag nu fram till slakten, fr d mste Ace och jag ensamma valla bort lammen till granngrden och kan vi klara att gra det utan att ta med tackorna r det ju bra.

I morgon ska jag hmta det bagglamm som ska bli avelsbagge. Synd, att vi inte kunde f vnta en vecka till, men det gick inte.

m_faren-ace-bakom-aug-2007.JPG

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *