Brfors den 1-2 sept

Har just kommit hem frn tv dagar i Brfors och tv IK-1 tvlingar med Shep. Det blev inte alls lika roligt som p Mrk om vi bara ser till sjlva tvlingarna fr vrt vidkommande. Allt annat runt omkring var bra. Solen sken hr medan det tydligen regnade hemma, trevligt sllskap med mnga tvlande mlarmrdare som gjorde mycket bra i frn sig, trevligt arrangemang och mycket vackra omgivningar samt skogen full av kantareller. P kvllen grillade Stefan, Carina, Kre, Inger, Lisa Bng, Sara Wallgren och jag utanfr de frstnmndas husvagn och nr jag sedan kom ”hem” (jag bodde ver i ett rum i Brfors), satt ett antal vallare i kket och drack vin och dr stannade jag och pratade med dem till kl halv elva, innan jag somnade.

S till tvlingarna. Frsta dagen startade vi som nr 22 av 25. Lng nervs vntan. De frsta ekipagen fick bryta och fren var nstan omjliga att dela. Flocken bestod av fyra djur. Jag skickade vnster och Shep sprang ut i trd och buskar p vnster sida och jag var rdd att han skulle ta fren i uttagsfllan i stllet. Men han kom kutande och stannade ungefr kl 11 lite kanske t om mycket grunt. Jag fr i gng Shep och fren springer som galna snedd nedt utanfr framdrivningsgrindarna. Jag fr stopp p bde dem och Shep men rundan runt mig blir alldeles fr vid. Sedan blir det hej och h upp till nsta grind, dr fren hela tiden frsker fly frn banan och Shep ut och hmtade upp dem. Ett under att inte pongen tog slut redan hr. Efter sista grindparet gick det bttre under drivningen ner till delningen. Dr tappade vi bara tv pong. Inte chans att f minsta lilla lucka mellan de fyra vettskrmda fren. S dr tog tiden slut. Snpliga 42 p , men vi fick g banan s lngt i alla fall.

I dag startade vi som nr 14 s vntan blev inte lika lng. Nu var det fem fr i gruppen och de frsta ekipagen gjorde mycket bra ifrn sig. Allt sg mycket mer positivt ut. Mnga kunde dela och rnnan var ltt som en pltt. Fren nstan bad om att f g igenom den.

Jag skickade vnster igen med vnde inte ut Shep lika mycket och utgngen blev bttre n p lrdagen, men inte upptaget som blev lika grunt och snett som vanligt. Fren kom rusande p samma stt, men nu kunde jag inte f Shep tillrckligt lugn fr att inte fren skulle frska fly p riktigt och de frsvann i samma trd och buskar vid pinnen som Shep sprungit ut i vid lrdagens utgng. D brt domaren, d han tyckte vallningen blev fr het. Rid! Det knns s skmmigt.

Nu mste jag ta tag i hmttrningen p allvar!!

S mycket lngre n s hr kom vi inte under sndagen!

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *