Trning p Agdala

I dag kte Shep och jag till Agdala fr att trna infr tvlingen p lrdag och sndag i Brfors.

Just som vi kom fram tittade solen fram. Jag hade hoppats p att Carina hade varit hemma, s att vi hade kunnat trna ihop, men det var hon inte. Dr fanns emellertid fem lamm i hagen och de stod alldeles stilla, nr de skulle hmtas, s det var perfekt.

Under tvlingen p Mrk insg jag att det var hmtet vi mste koncentrera oss p. Dels mste Shep g upp ordentligt bakom fren,(P alla protokoll hittills har det sttt ”tight” eller ngot med samma innebrd, dels mste han stanna klockan tolv. Nr jag trnade mrkte jag att detta gick riktigt bra, nr jag skickade vnster. D gr han upp och stannar spontant vid tolv. Nr jag skickar hger dremot och inte kommenderar, nr han kommer bakom, s fortstter han antingen hela varvet runt, eller ocks slr han ver. Tydligen har jag alldeles fr ofta trnat att f honom att fortstta runt efter kl 12.

Det som r s roligt med Shep r att han tar mina rttningar s bra. Nr jag blir missnjd med djupet t ex och ryter t honom att g ut mer, tar han en jttesvng nsta gng!

Frutom cirkeltrning gjorde vi ngra delningar, (inte helt ltt) framfr allt var det svrt att hlla tv lamm ngon lngre stund, d de var extremt beroende av varandra, men det var ocks svrt att f ut tv lamm, d fyra stycken ville vara ihop hela tiden, men vi lyckades vid ett par tillfllen i alla fall.

S prvade vi att f in lammen i fllan ocks och det lyckades. Allt var mycket vlordnat p Agdala i dag. Det fanns flera grindpar uppsatta och det fanns en rejl flla ocks. Det var bara sllskapet som fattades men i gengld kunde vi hlla p nstan en timme. Sedan var Shep trtt. Jag hade med mig Ace i bilen ocks, s eftert gick vi en promenad alla tre och det var sknt i det vackra vdret.

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *