Träning på Agdala

I dag åkte Shep och jag till Agdala för att träna inför tävlingen på lördag och söndag i Bråfors.

Just som vi kom fram tittade solen fram. Jag hade hoppats på att Carina hade varit hemma, så att vi hade kunnat träna ihop, men det var hon inte. Där fanns emellertid fem lamm i hagen och de stod alldeles stilla, när de skulle hämtas, så det var perfekt.

Under tävlingen på Mörkö insåg jag att det var hämtet vi måste koncentrera oss på. Dels måste Shep gå upp ordentligt bakom fåren,(På alla protokoll hittills har det stått ”tight” eller något med samma innebörd, dels måste han stanna klockan tolv. När jag tränade märkte jag att detta gick riktigt bra, när jag skickade vänster. Då går han upp och stannar spontant vid tolv. När jag skickar höger däremot och inte kommenderar, när han kommer bakom, så fortsätter han antingen hela varvet runt, eller också slår han över. Tydligen har jag alldeles för ofta tränat att få honom att fortsätta runt efter kl 12.

Det som är så roligt med Shep är att han tar mina rättningar så bra. När jag blir missnöjd med djupet t ex och ryter åt honom att gå ut mer, tar han en jättesväng nästa gång!

Förutom cirkelträning gjorde vi några delningar, (inte helt lätt) framför allt var det svårt att hålla två lamm någon längre stund, då de var extremt beroende av varandra, men det var också svårt att få ut två lamm, då fyra stycken ville vara ihop hela tiden, men vi lyckades vid ett par tillfällen i alla fall.

Så prövade vi att få in lammen i fållan också och det lyckades. Allt var mycket välordnat på Agdala i dag. Det fanns flera grindpar uppsatta och det fanns en rejäl fålla också. Det var bara sällskapet som fattades men i gengäld kunde vi hålla på nästan en timme. Sedan var Shep trött. Jag hade med mig Ace i bilen också, så efteråt gick vi en promenad alla tre och det var skönt i det vackra vädret.

 

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *