Mrktvlingarna 25-26 augusti 2012

Hr ser vi Annelie Wallin som r frgare p Mrk och som var tvlingsledare. Bakom henne str Krille och Anna. Krille och Race blev tva frsta dagen.

Och hr r vinnaren dag 2 Anna Larsson som pratar med domaren. Flynn ligger nog i bilen. I dag regnar det av och till.

Nu har Shep och jag tvlat IK1 igen. P lrdagen var det varmt och soligt och vi hade startnummer 25, eftersom jag bytt med Britt Perez som skulle p brllop och drfr behvde mitt tidiga startnummer fem. Eftersom jag lagt mrke till att det brukar g bttre ju senare man startar var jag ganska njd, men ocks lite irriterad, eftersom jag blir s nervs och magen blir i olag.

Publiken dag 1. Solen skiner och det r vackert vid Skanssundet!

Jag skickade vnster och Shep kom in alldeles fr ttt intill fren, vilket gjorde att de spratt ivg t vnster dit det var en vldig dragning och det hjlpte inte att jag skrek ”come bye” allt vad tygen hll. Nr fren och Shep kommit ner till stolpen och vi pbrjade fsningen kndes det bttre. Fren var pltsligt mycket lugna och jag kunde styra Shep och dem relativt obehindrat, vilket inte gjorde att vi gick spikrakt p linjen utan det blev lite krokar hr och var. Men runt kom vi och vi fick ocks till en delning efter lite trixande. Det blev lite strul vid fllan, men jag stod vldigt stilla och flyttade Shep bara sm sm steg i taget och pltsligt var fren inne dr ocks. Fr frsta gngen hade vi tillsammans klarat alla momenten! Jag blev nstan grtfrdig av lycka. Det gav dock inte s mycket utdelning i pong, d hmtet var s dligt. 57 p blev det.

Domaren Peter Nilsson i samsprk med Ragnhild Larsson frn vrdklubben Srmland.

P sndagen hade vi ett tidigare startnummer och nu var det dligt vder med regnskurar hela dagen. Vi startade som nummer sju och det regnade lite grand d, men inte s att det strde. I dag skickade jag hger fr att prva om all trning t det hllet givet ngot resultat. Det hade det inte. Shep kom in lika tidigt och tydligen la han sig inte ner och han tog inte mitt vnsterkommando heller. Eftersom han dessutom slagit ver, kom han farande med fren ungefr p samma stt som dagen innan, vilket betydde att de missade framdrivningsgrindarna. I dag kndes fren spattigare och nr vi fste p andra benet kndes det inte riktigt bra. Men jag frskte s gott jag kunde hlla fren p linjen och i drivningen lyckades jag med det, men d hade jag lagt Shep och fren gick snllt med mig, vilket inte riktigt var meningen frstod jag sedan. Vi kom till delningen och vi delade dem ganska snabbt. Jag trodde inte, att jag ftt styr p de bda fren och trodde att jag skulle behva fortstta att driva bort dem, nr domaren ropade, att det var klart fr lnge sedan. D var Shep och fren ganska lngt frn tratten som vi d skulle ta dem igenom. Jag gick till tratten och fren kom efter och jag lt Shep ligga kvar i sin position lngt borta. Sedan flyttade jag honom bara en aning och si fren rann igenom rnnan. Bingo! 10 p dr i alla fall! Sedan visade sig att vi ftt fullt ven p delningen och att Peter bara dragit tv p p drivningen, s trots att hmtet var lika dligt som p lrdagen fick vi ihop 71 p och ett andrapris!! Hrligt!

Sedan berttade Annelie som stllde ut fren, att om jag bara hade lagt Shep uppe vid utstllningen och sedan givit honom vnsterkommandot hade ven hmtet gtt mycket bttre, fr Shep hade en vldigt fin attityd dr uppe! S bra att jag fick veta det och s bra att jag fick det rdet. Det ska jag verkligen tnka p i Brfors nsta vecka. Tnk, om vi d kunde f ihop de olika delarna, s att vi kunde f riktigt mnga pong, s mnga som Shep egentligen r vrd. Det vore hrligt. Det r s roligt, att kunna vara ute och tvla nu och trffa samma mnniskor och ngra nya varje gng p olika hll i vrt land.

Hr ser vi Meril Stiernstrmoch Rookie som vann dag 1.

 


Kre och Inger Tallbck var ocks med och tvlade med Cora och Bell. Det gick bra fr bda.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *