Fren r klippta!

Det knns sknt nu nr lammen r slaktade och fren klippta. De flesta hstmsten r avklarade. Jag och frsaxen har inte riktigt kommit verens, s det r alltid lika spnnande att brja klippa. I r hade jag nyslipade saxskr klara samt andra som jag klippte med i vras. Jag brjade med de nyslipade. Det gick ganska bra tyckte jag, framfr allt drfr att Inga Elin, tackan stod helt stilla och bara njt av behandlingen. Men nr jag ocks klippt Mssa som ocks stod still knde jag att det rckte. Dagen drp fortsatte jag med Elin 08 och nu kndes det tungt och vrre blev det, nr jag tog Ida som var lamm frra ret. Hennes pls var dessutom extra tjock. ven nu gav jag upp efter tv tackor. Tre fr terstod och jag hoppades orka med dem under lrdagen. (Hur mnga sekunder tar det fr en professionell klippare att klippa ett fr?) Nu hade jag dessutom ett lamm och baggen kvar, men jag brjade med Indra som har klippts en gng frut. Tungt, tungt, tungt. Lisanna, lammet ska vi inte tala om, fr hon dansade omkring som en galning och som vl var hll min skrangliga klippstol fr trycket. Efter halva klippningen, insg jag att jag mste gra ngot och det blev att byta skr till dem jag anvnt i vras och inte ltit slipa. Jag gjorde s och skruvade p saxen tills ljudet ndrade sig, som jag lrt mig. Och si! Nr jag terupptog klippningen gick det som en dans. Det kndes som att skra i smr. S fin hon blev det lilla lammet, trots sina krumsprng! Baggen r verkligen snll, trots sin imponerande storlek. Han stod prickstill hela tiden, ven nr jag verkade klvarna och det tog inte lng tid frrn han var alldeles renrakad. Detta att klippa var pltsligt kul!! Jag hmtade in Ida igen och och gjorde om proceduren p henne. Egentligen borde jag gjort likadant med tminstone Indra, men det fick vara.

Nu nr jag bara har ngra f tackor att valla p, mste jag hitta p stt att kunna trna meningsfullt i alla fall. Det gr jag genom att g ut p vallen med kraftfodret som jag flushar tackorna med nu. Jag binder upp baggen och sedan strr jag ut kraftfodret p en brda som jag har liggande mitt i hagen. Sedan fr tackorna springa dit och ta. Drefter skickar jag Ace vnster runt flocken. Han mste hlla ut s mycket att han inte skrmmer bort fren. Detta har vi trnat varje dag nu sedan jag brjat flusha fren och det gr bttre och bttre. Nr tackorna har hunnit ta det mesta fr han ocks fra bort dem drifrn. Sedan trnar vi delning enligt den princip som Lotta lrde mig. Det knns riktigt bra.

Nsta vecka r det IK1- tvling. Jag brjar redan bli nervs.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *