Flyttning av fr igen

Ina 03 med lamm r riktiga rymmare! De vgrade att stanna innanfr staketet i hagen hos Brje och Anna. Som tur r r det en trda p andra sidan staketet p tre sidor. Nr jag kom hem frn vstkusten, skilde jag drfr av tackorna frn lammen och krde hem tackorna och tog lammen + Ina 03, Asta och baggen till Mervallahagen. Mervallahagen har jag skrat tidigare genom att stta upp frstngsel ovanp de andra stngslen. Dessutom hagen s stor, s det r bara dumheter att hoppa ut.

S nu har jag tv flockar att valla p. I dag satte jag upp ”grindar” i hemmahagen och stod kvar sjlv medan Ace drev tackorna genom grindarna och tillbaka till mig. Halva vgen gick bra, men tvrsdrivningen klarade vi inte och det blev jakt. Nu har jag bestmt att trna detta varje dag, tills det gr bra. Nr Ace r helt sker, kan jag brja fundera p att tvla, inte frr.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *