Flyttning av får igen

Ina 03 med lamm är riktiga rymmare! De vägrade att stanna innanför staketet i hagen hos Börje och Anna. Som tur är är det en träda på andra sidan staketet på tre sidor. När jag kom hem från västkusten, skilde jag därför av tackorna från lammen och körde hem tackorna och tog lammen + Ina 03, Asta och baggen till Mervallahagen. Mervallahagen har jag säkrat tidigare genom att sätta upp fårstängsel ovanpå de andra stängslen. Dessutom hagen så stor, så det är bara dumheter att hoppa ut.

Så nu har jag två flockar att valla på. I dag satte jag upp ”grindar” i hemmahagen och stod kvar själv medan Ace drev tackorna genom grindarna och tillbaka till mig. Halva vägen gick bra, men tvärsdrivningen klarade vi inte och det blev jakt. Nu har jag bestämt att träna detta varje dag, tills det går bra. När Ace är helt säker, kan jag börja fundera på att tävla, inte förr.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Vallning. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *