Hur gick det d?

Tisdagen den 23 oktober var Jing och jag i Agunnaryd hos Eva Eriksson fr att visa upp vad vi lrt oss sedan sist och f mer vgledning hur vi ska g vidare. Dagen innan och dagen efter var det strlande sol, men denna frmiddag regnade det och var kallt. Vi kte ner till markerna dr Smlands vallhundsklubb haft tvlingar under helgen och dr brjade vi ute p det stora fltet.

Jag skickade ut Jing p ganska lngt hll och hon hll ut bra och hmtade upp fren helt ok. Eva var njd. Vi pratade om att jag skulle trna delning, srskilt hur jag kallade in Jing i hlet. Eva hade ider som skulle underltta fr Jing att tycka att det var ok att slppa fren och komma in fr sedan skulle hon f runda den ena flocken ett par gnger som belning.

Tyvrr kom vi aldrig s lngt, fr fren var p vg bort och jag skickade Jing vnster och hon tog inte ut flanken tillrckligt lngt, s hon knde att hon mste skra till hger fr att f fatt fren och hon ld inte mina kommandon. Hon fick visserligen hem fren men det sg inte bra ut och hon visade sig olydig, eller hon ”skitade ner mig” som Eva uttryckte det.

S det blev att ta in fren i tjugofemman och hlla hrt i lnglinan och frska f Jing att lyda mej och Eva varje gng vi gav henne ett kommando. Det gick inget bra. Jing ville gra p sitt stt och nr hon inte fick det tvrvgrade hon och frskte springa ifrn trycket eller s lg hon kvar trots vra ivriga ”get up”. Vi hll p lnge och det blev inte bttre. Vi tog lunchpaus och gjorde ett veterinrbesk med tv av Evas hundar och kom sedan tillbaka p eftermiddagen och fortsatte vra frsk att f Jing att lyda och tycka att det r roligt att valla. Det lyckades inte nu heller ngot vidare.

Detta r en fas som vi mste komma igenom frklarade Eva och erbjd oss att komma tillbaka efter en vecka och se till att hon kom ur sin lsning.

SONY DSC

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *