Trningen fortstter hemma

Ngra dagar efter vrt besk hos Eva kte jag till min hemmahage fr att se om Jing inte heller dr hade lust att gra som jag sa. Eva hade rekommenderat mej att bara ”lydnadsvalla” ett par gnger tills Jing brjade respektera mina kommandon och se mej som den obestridliga ledaren. Och jag mste vara konsekvent! Vi brjade med att ta in fren i fllan och sedan gick jag bort med Jing och skickade henne vnster p ganska lngt hll. Det gick bra. Jag trnade henne att fortstta vnster efter kl tolv ocks och ven det lyckades hon med. Sedan kallade jag in henne och hon kom till mej, om tveksamt och jag fick nog ropa p henne tre-fyra gnger innan hon var helt framme hos mej.

Drefter slppte jag in henne i fllan och hon fick g runt fren bde till hger och vnster p mitt kommando och hon lydde klockrent. Jag stannade henne mitt bakom, ppnade fllan och slppte lugnt ut fren medan Jing lg kvar nda tills jag sa t henne att g ut och samla ihop tackorna. Det gick bra.

Jing vallade hela tiden glatt och villigt. Inte minsta tecken p flykt eller sura miner! Vi fick ocks till ngon delning vid staketet och Jing hade inga svrigheter att hlla den flock jag anvisade, ven om det tog lite tid fr henne att acceptera vilken flock det skulle vara.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *