Träningen fortsätter hemma

Några dagar efter vårt besök hos Eva åkte jag till min hemmahage för att se om Jing inte heller där hade lust att göra som jag sa. Eva hade rekommenderat mej att bara ”lydnadsvalla” ett par gånger tills Jing började respektera mina kommandon och se mej som den obestridliga ledaren. Och jag måste vara konsekvent! Vi började med att ta in fåren i fållan och sedan gick jag bort med Jing och skickade henne vänster på ganska långt håll. Det gick bra. Jag tränade henne att fortsätta vänster efter kl tolv också och även det lyckades hon med. Sedan kallade jag in henne och hon kom till mej, om tveksamt och jag fick nog ropa på henne tre-fyra gånger innan hon var helt framme hos mej.

Därefter släppte jag in henne i fållan och hon fick gå runt fåren både till höger och vänster på mitt kommando och hon lydde klockrent. Jag stannade henne mitt bakom, öppnade fållan och släppte lugnt ut fåren medan Jing låg kvar ända tills jag sa åt henne att gå ut och samla ihop tackorna. Det gick bra.

Jing vallade hela tiden glatt och villigt. Inte minsta tecken på flykt eller sura miner! Vi fick också till någon delning vid staketet och Jing hade inga svårigheter att hålla den flock jag anvisade, även om det tog lite tid för henne att acceptera vilken flock det skulle vara.

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *