IK 1 15-16 augusti p Stora Skuggan

S var det dags fr sommarens andra tvling som traditionsmssigt gick p Stora Skuggan. I r var det IK1 som gllde eftersom det samtidigt var KvartsSM i Krylbo, dr vldigt mnga IK2-ekipage tvlade.

Shep och jag hade sena starnummer bda dagarna, s det blev en lng vntan. Fren hade ett vldigt drag mot fruttaget, s de flesta ekipage klarade inte framdrivningsgrindarna i brjan.
Innan det var vr tur komBritta och Karen, quiskompisar som jag aldrig trffat frut och som aldrig sett en vallhundstvling frut. Det var trevligt. S blev det d ntligen vr tur. Jag skickade ut Shep t hger och han gick ut bra men gick in lite fr tidigt som vanligt och stannade dessutom kort, vilket han inte brukar gra p hgern, men jag visslade nog lite fr tidigt eftersom han brukar gra verslag. Men trots det tidiga lggandet startade Shep snett t hger och jag fick inte stopp p honom i tid igen och fren sprang i en jttestor krok t hger, missade frsts framdrivningsgrindarna och kom i omgngar fram till mig ngra snabbt och ngra betydligt lngsammare och lngre bak. Fr att inte tappa den frmre flocken blev jag tvungen att avbryta framsndandet av de sista tackorna som drmed aldrig kom runt frarpinnen till hger om mig. Jag pbrjade fsningen som skulle g till vnster grindpar, men fren ville hellre till upptaget och frskte komma dit. Shep sprang fr att hmta upp dem, men en tacka hann nda ner i skogen och frsvann och flocken var tappad! TRIST!

Nsta dag var banan vnd, men fr vrigt likadan. Nu skickade jag vnster och historien upprepade sig. Shep la sig i upptaget men var fr nra djuren varp han skrmde dem nr han reste sig och de sprang som tokiga till hger fr att terfrenas med sina kompisar, men Shep lyckades hlla dem p banan och kom med dem till mig ungefr p samma stt som dagen innan. En gr tacka ville hela tiden g fortare n de andra och helst t ngot annat hll. Fsningen gick nu t hger och det lyckades mig att f dem p rtt spr och igenom grindparet. Nsta ben gick ocks ganska bra ven om det var svrt att hlla ihop flocken. Men nr fren kom igenom nsta grindpar och vi skulle pbrja drivningen kom problemen tillbaka, d fren nu var nr hem igen och ville dit. Men nu bestmde jag mig fr att Shep skulle hmta upp dem kosta vad det kosta ville och jag tog i frn trna, nr jag gav mina kommandon. Han lyckades f med alla och vi kom fram till pinnen, dr jag kunde dela. Det lyckades vi med p ngot vnster och nu var det ”bara” den ppna fllan kvar. Den hade bara ett ftal ekipage lyckats med tidigare och jag hade inga som helst frvntningar p att det skulle lyckas, vilket det inte heller gjorde, ven om det var mycket nra vid ngot tillflle. Den gr sg ut att vilja g in, men nr de andra gjorde andra val, struntade hon ocks i det. Vi kom runt i alla fall och det var jag njd med, men vi fick urusla pong. 22 pong p hmtet och 45 alltsom allt. Det visade sig bl a att hunden korsat frens vg i drivningen, vilket jag inte alls tnkt p, s dr hade vi bara ett enda pong kvar. (Tack fr det). I drivningen har man ju annars alla mjligheter att f 10p om man bara tar ut riktningen och skter sig.

Solen sken bda dagarna ven om det var lite blsigt och kallt p frmiddagen under sndagen och trevligt sllskap hade jag, s det var roligt i alla fall. Min ldsta trningskompis Kicki vann med sin fina hund Zaja, som frgarna frn Lekeberga fam Drakenberg ftt upp. Tvan och trean kom ocks drifrn men med andra frldrar. De hundarna var Madelaine von Krusenstiernas.

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *