IK1 Norr Enby 5-6 september

 

 

Foton: Tage Hjelm

 

ntligen!!

Frst bestmde jag mig i vras fr att inte tvla med Shep den hr ssongen, d vi nnu inte klarade IK2 och det kndes lite skmmigt att harva i IK1 med en s gammal hund. (8,5 r). Alla andra hundar brukar vara hgst fem r. Men redan d jag var och tittade p den frsta tvlingen i Huddinge i vras blev jag vertalad att fortstta. Om det r roligt ska man sjlvklart tvla p den niv man r p var budskapet.

S d gjorde vi det, Shep och jag men med klent resultat. Frst var det Srmlands IK 1:a i Stjrnhov som Viktoria Fornander dmde. Frsta dagen blev vi diskade, fr Shep skrmde och splittrade djuren i framdrivningen och andra dagen hll Shep kvar fren p banan, men det var inte mer heller. Det gick i sick-sack och det sg inte snyggt ut. Vi klarade alla moment men slutade p bara 59p tror jag.

S var det Stora Skuggan fr ett par veckor sedan. Diskning frsta dagen pga att Shep tappade djuren alldeles efter framdrivningen. Djuren hade ett mycket stort drag till uttaget och Shep klarade inte att stoppa en tacka. Rid! Nsta dag var en upprepning av dag tv i Stjrnhov. Shep lyckades hlla fren p banan med knapp mda men pongen blev urusel, bara 45 p. Fllan klarade vi inte. Draget blev fr stort och Shep gick in fr ttt i upptaget (Som vanligt).

Nu var jag nstan desperat, fr p trning hos Waiwi gick det nstan alltid vldigt bra och Shep visade framtassarna och likas jag. Vi fick komma till Eva och Hilding Wiln och trna en kvll och dr visade Shep sin ofrmga att g ut tillrckligt lngt i upptaget, s vi trnade lite extra p det.

S kom d tvlingarna i Norr Enby i helgen. Vi hade sena startnummer bda dagarna och regnet hngde i luften. Hmtet var knepigt lagt. Dag ett rakt upp fr en kulle med trdar p var sin sida. Viktoria som var domare sa dock att hon accepterade om hundarna gick utanfr dessa. Jag skickade Shep hger och frvntade mig att han skulle ta den lnga vgen runt en vldigt stor trddunge (strre n den till vnster). Men det gjorde han inte. S sg det i stllet lite snvt ut, men nr dungen var slut vek Shep ut till hger och kom p s stt ganska bra in bakom fren, men nd lite snvt tror jag. Dilemmat var att jag inte sg, vart han tog vgen och drmed blste jag lite fr sent och Shep hann skrmma djuren, s de fick fart nerfr backen och missade framdrivningsgrindarna. Men jag hann stanna upp bde hund och fr innan de var framme vid mig och de rundade mig fint och sedan gick allt ganska bra och lugnt p frsta fsningsbenet och ven det andra. Drivningen blev konstig, fr d fick fren fart och jag hann inte rtta in mig i ledet, s det blev mer en fsning n en drivning och dessutom av linjen. Inte bra. Delningen gick galant och ven fllan, dr fren bara gled in. Visserligen hll vi p att tappa ett par fr efter delningen, d de s grna ville in till de andra fren i uttaget, men den hr gngen hann Shep hmta upp dem. h, vad sknt det kndes nr jag stngde grinden efter dem och alla mina kamrater kom emot mig och sa att det hade gtt jttebra. Jag tvivlade nd p att det kunde ha gtt s bra med det hmtet med missade grindar mm men vi slutade p 75p och en nionde plats!! Jttekul!

Dagen drp hade de ndrat p hmtet och gjort det nnu svrare. Nu skickade jag vnster och det gick bra. Jag fick stopp p hunden i upptaget tror jag men Shep tog inte mitt vnster kommando i framdrivningen, vilket gjorde att vi terigen missade framdrivningsgrindarna. Sjutton ocks! Sedan gick fsningen mycket bra och jag var ocks njd med drivningen, s njd att jag trodde att vi ftt fullt p den, vilket visade sig var helt fel. Delningen gick bra och in i fllan fick jag dem utan besvr. Eftert fick jag dock veta av Bettan Bergstrm att vi gtt fel vg till fllan, ngot som jag var helt omedveten om, eftersom jag missade domargenomgngen, d jag i stllet var tvungen att ringa in reserver p morgonen. Det kostade mig ganska mnga ondiga pong, men nd fick vi 79p och en sjtteplats, Sheps och min bsta placering ngonsin!!

Det var rrande att uppleva hur mnga kompisar visade sin gldje ver mina resultat! Bde direkt efter tvlingarna som p sms och facebook, trots att jag inte berttade om det dr! Vi r ett litet gng som brukar deppa ihop och dessa var nu mycket glada fr min skull. TACK!!

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *