Trning hos Viktoria aug 2015

ntligen fick jag komma till Viktoria Fornander och trna. Vi var i samma hage som hon hade tvling i fr en mnad sedan ungefr. Viktoria stllde ut fren t mig och jag skickade Shep t vnster. Han gjorde en fin utgng men det gick lite fr fort p framdrivningen, fr han stannade nog inte tillrckligt lnge eller tillrckligt djupt fr att lugna ner fren. Jag fortsatte med frndrivning och stod kvar vid pinnen d jag tyckte att jag hade Shep i min hand, d han gick ner till frsta grinden och igenom den. Sedan skulle han upp med dem till nsta grind som som str uppt skogen till. D knde fren av dragningen och brjade pinna p, varp Shep kade farten, men han lyckades inte fnga upp allihop, utan ett fr for t upptaget till och de andra t andra hllet. Jag lyckades till slut f stopp p Shep men det var fr sent, fr fren ville inte vara med lngre utan trngde sig ut frn hagen vid en ingng lngst upp i hagen och sedan in i nsta hage. Shep och jag gick dit fr att hmtahem dem, men d kutade ett fr i vg och frsvann, s jag hade bara tre fr kvar att ta hem. Rid. Viktoria tog med sin hund Baronen och letade efter det men hittade det inte, s hon gick tillbaka och stllde ut en ny flock t Shep och mej. Nu skickade jag hger och Shep gjorde verslag s det stod hrliga till. Jag tog tillbaka Shep och skickade honom igen och s frskte jag stoppa honom p utgngen, men han lydde inte. Jag tog tillbaka honom igen och gjorde om utgngen och den hr gngen stoppade jag honom tidigare och d lydde han, men det fick till fljd att det blev en vldigt vid utgng. S dr hll jag p och till slut gick Shep p trna och lydde min minsta vink. D gjorde vi en delning ocks och tog in fren i fllan. Det gick bra. Tnk, att det ska vara s svrt att f Shep att g ut ordentligt frn brjan, trots att det alltid slutar med att han gr riktigt fina hmt och allt annat ocks.

Det kndes vldigt skmmigt och jag har fortfarande en liten klump i magen ver att vi gjorde bort oss s. Jag ringde nsta dag och hrde om tackan tervnt och det hade hon (nog). Det var ju sknt i alla fall.

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *