Trning augusti 2015

Det har varit lite svrt att f till trningen p andras fr den hr sommaren. Alla r s upptagna hela tiden. Men i frra veckan var i alla fall Waiwi, Benny och Ylva hr och trnade och d tog vi frst ut mina fr till ”elefanthagen”. Det gick den hr gngen riktigt smidigt att f ut och bort fren. Figuranter stod utplacerade med sina hundar lngs vgen, s att fren inte skulle f ider.

 

Jag hade frberett genom att stta upp stolpar s att vi kunde trna en IK1 bana. Genom att vi var flera som vallade p fren och stoppade dem i upptaget bl a kndes fren mer lttvallade n brukligt. Waiwi trnade med Hasse som r en morsk liten krabat som inte r ett dugg rdd fr fren, inte heller r dum mot dem, men som ofta tyckte att mattes frslag var lite fniga fr han tyckte att han kunde bttre sjlv. andra sidan behandlade Waiwi honom nstan som om han var en frdig hund. Han r dock bara ett r gammal.

Shep sktte sig bra, tog ut svngarna och lydde mina kommandon. Jag lyckades t o m dela fren en gng, men det r svrt. Waiwi prvade att dela p dem utan hund och det gick till slut, men ltt var det inte. Efter fikat fortsatte vi till grannen och vallade p hennes fr. De r bara vallade ett par tre gnger, s det var riktigt roligt att f hjlpa till att valla in dem.

Shep klarade att dela dem ocks. Det var lite lttare. Jag tycker nog att Shep fortfarande gr in lite ttt i upptaget, men han stannar dr p mitt kommando, s framdrivningen fungerade.

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *