Träning augusti 2015

Det har varit lite svårt att få till träningen på andras får den här sommaren. Alla är så upptagna hela tiden. Men i förra veckan var i alla fall Waiwi, Benny och Ylva här och tränade och då tog vi först ut mina får till ”elefanthagen”. Det gick den här gången riktigt smidigt att få ut och bort fåren. Figuranter stod utplacerade med sina hundar längs vägen, så att fåren inte skulle få idéer.

 

Jag hade förberett genom att sätta upp stolpar så att vi kunde träna en IK1 bana. Genom att vi var flera som vallade på fåren och stoppade dem i upptaget bl a kändes fåren mer lättvallade än brukligt. Waiwi tränade med Hasse som är en morsk liten krabat som inte är ett dugg rädd för fåren, inte heller är dum mot dem, men som ofta tyckte att mattes förslag var lite fåniga för han tyckte att han kunde bättre själv. Å andra sidan behandlade Waiwi honom nästan som om han var en färdig hund. Han är dock bara ett år gammal.

Shep skötte sig bra, tog ut svängarna och lydde mina kommandon. Jag lyckades t o m dela fåren en gång, men det är svårt. Waiwi prövade att dela på dem utan hund och det gick till slut, men lätt var det inte. Efter fikat fortsatte vi till grannen och vallade på hennes får. De är bara vallade ett par tre gånger, så det var riktigt roligt att få hjälpa till att valla in dem.

Shep klarade att dela dem också. Det var lite lättare. Jag tycker nog att Shep  fortfarande går in lite tätt i  upptaget, men han stannar där på mitt kommando, så framdrivningen fungerade.

 

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *