IK1-tvlingar i Riala

I slutet av september 2013 var Shep och jag i Riala och tvlade. Vi kom ganska tidigt till tvlingsplatsen, men parkeringen lg lngt borta och jag hade svrt att hitta tvlingsplatsen. Det sg s de och tomt ut. Jag gick fram och tillbaka till bilen och tog med Ace p promenad ocks, innan jag ntligen hittade fram. D hade Jeanette Setterberg som var tvlingsledare redan brjat genomgngen. Av det lrde jag mig, att jag hdanefter alltid ska prioritera att hitta fram i tid s att jag hinner g ut p banan och rekognisera. Fr nr jag vl var ute p banan och skulle pbrja drivningen var jag alldeles vill och brjade g fel vg!!

Besttningen var gotlandsfr som denna frsta dag var mer n lovligt trga. Jag frskte flja Peter Nilssons rd och stannade Shep ca kl nio p utgngen fr att skicka ut honom igen. Det lyckades s till vida att Shep stannade och vnde ut lite till men tyvrr inte tillrckligt vilket gjorde att fren startade med en vldigt fart i upptaget (framfr allt en tacka som hade mer brttom n de andra hela tiden). De sprang s fort att jag inte fick stopp p dem vid min pinne utan de fortsatte ner mot publiken. (Nu bryter domaren hann jag tnka, men d hade Shep hunnit ner fr att hmta upp dem). Vi missade nog de flesta grindar och som sagt gick jag fel i brjan av drivningen. Det tog tid att dela flocken ocks, men vi lyckades till slut, men sedan var tiden slut. Snabbt, krokigt, och inte mnga pong kvar blev facit. (Sist bland dem som fick pong). Tros det skrev domare Shania i protokollet. ”Bra hund, rutinerat frd, otur med gruppen ibland”. Det kndes bra att lsa.

Nsta dag startade vi vldigt sent, s tvlingen var i gng nr vi kom dit. Nu var fren betydligt mer lttvallade och hittills hade det delats ut hga pong. Banan var exakt densamma, s nu skulle jag vara noggrann i drivningen bestmde jag.

Hmtet gick mycket bttre i dag. Framfr allt utgngen var en fullpongare. Lite snett upptag, men sedan lugn framdrivning fram till pinnen, nr jag hll p att f till en riktigt fin rundning, men pltsligt skvatt ett fr i vg och sprang rakt ner mot publiken. Jag kunde dock skicka Shep att hmta upp det och sedan klarade vi de frsta framdrivningsgrindarna och jag tror ven de andra, ven om fren tog lite krokvgar nu och d, vilket de tyvrr ocks gjorde under drivningen, s ngon full pott blev det inte dr, trots mina ambitioner. Delningen gick dremot fint och sedan var det p vippen att vi fick in fren i rnnan, men nr de tvekade tog jag fram Shep lite fr mycket och vips hoppade de bort och vi fick brja om, men d gick tiden ut. 65 pong utan rnna kammade vi i alla fall hem. (38 p hmtet och en tia i delningen). Det fr jag vara njd med.

 

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *