Slut p tvlingsssongen

Sedan vi var och tvlade i Riala har Shep och jag tvlat ytterligare fem gnger, tv gnger i Norr Enby hos Kre och Inger Tallbck och tv gnger i Lissma hos Nina och Thomas Sundelin, frutom att vi tvlande KM i Nynshamn, vilket organiserades av Sanna Engborg.

Resultaten har varit blandade. Vi har inte haft ngon riktig fulltrff med bra resultat i alla moment, men jag r nd njd fr i Norr Enby dag ett gjorde Shep sitt bsta hmt hittills, dr han fick 44 p. Sedan gick det inte s bra i fsningen och drivningen, och jag tror att vi missade fllan ocks, s slutresultatet blev ett tredjepris. Dagen efter tappade han djuren redan i upptaget, s det var riktigt trkigt.

I Lissma var hmtet riktigt lurigt. Jag var redan frn brjan nervs, eftersom det var frsta tvlingen sedan jag vi tappat djuren i Norr Enby, men vi kte till Lissma sndagen fre tvlingen och prvade p ett antal hmt frn olika hll.

Jag har trnat Shep vldigt mycket p att g ut ordentligt och det har ftt till fljd att han verdriver. Allts visade han vldigt tydligt att han tnkte springa bakom holmarna som finns p Ninas flt, antingen jag skickade honom vnster eller hger. Jag prvade med att stoppa honom och skicka honom igen, vilket fungerat ganska bra frra gngen jag var dr, men i sndags verkade det bara frvirra honom. Allts bestmde jag mig fr att lta honom springa bakom holmen i ett vnsterhmt p tvlingen frsta dagen. Det var inget bra beslut. Domare Johan drog fem pong av den anledningen och sedan gjorde Shep nd inget bra upptag och framdrivningen blev rent katastrofal, snabb sned och krokig. Jag fick dock ner tempot p hunden strax fre stolpen och vgen runt stolpen gick riktigt lugnt och fint och sedan hnde det som jag visualiserat p ntterna, nr jag inte har kunnat sova. Shep gick som en gud och fste fren rakt och fint frst genom den frsta grinden och sedan genom den andra, och sedan fortsatte vi driva fren rakt och fint ner till den pinne dr vi kunde brja dela. Efter mycket om och men delade Shep fren och drefter tog vi in dem i fllan p frsta frsket. Vi fick bara 27p p hmtet, men slutade nd p 70 p och ssongens frsta andrapris! Knslan nr jag gick med Shep i fsningen gr knappast att beskriva, den var s hrlig, att jag var grtfrdig. ntligen!!

Jag anade nd det vrsta infr sndagens tvling, eftersom fren var extremt svrdelade och med ett dligt hmt och ingen delning skulle det inte kunna bli mnga pong ver. Vi startade som nummer tta. I dag valde jag att skicka hger. Shep sprang vinkelrtt ut och skulle hamnat i frhanteringen, om jag inte stoppat honom. Jag stannade honom och skickade honom framt en stund, innan jag ter stannade honom och skickade honom hger. Nu gick det bttre, ven om upptaget blev lite fr hftigt i domarens smak. Jag fick i alla fall stopp p hunden och fick ner fren med 14 pong i behll p framdrivningen mot grdagens fem. Men sedan brjade problemen. En tacka hade trttnat p frestllningen och ville till varje pris smita. Shep hmtade dock upp henne vid det frsta utbrytningsfrsket och fick upp flocken till den frsta framdrivningsgrinden, dr dock den sprckliga tackan tog sats och sprang i full karrir mot uttaget. Shep var inte sen att springa efter, men sin vana trogen flankade han inte ordentligt och tackan hann nda upp till hanteringen, innan Shep var i fatt. Han tog dock ner henne till de andra som stod kvar vid grinden och d jag inte hrde ngot rop frn domaren fortsatte vi fram till nsta framdrivningsgrind, inte alls s rakt och fint som dagen innan, men de skulle just passera grinden och vi skulle brja drivningen dr jag noga sg efter att flja linjen, d jag fick syn p domare Johan som var p vg ut mot mig och d frstod jag ju att han brutit oss fr lnge sedan. Och jag som tyckte att Shep skulle ftt pluspong fr sin frmga att ta ner ett ensamt fr till flocken…

Men jag mste erknna att jag trodde att det var brutet, nr Shep inte fick tag i tackan genast…

Jag r i alla fall tacksam ver att Johan inte skrek t mig att bryta genast utan att vi fick g ett ben till. All trning vi kan f r tacknmlig.

Vann gjorde Lizzroys Unik denna dag!! 87 p och 49 p i hmtet!! Fantastiskt duktigt. Ett annat ekipage som var enormt duktigt var Kicki och Zaja som fick 80 p!! Zaja r nd bara 1 r! Vad ska det bliva av dessa tv??

Nu ska vi g in i vintervila Shep och jag och det ska bli sknt, s fr vi se vad nsta ssong har att bjuda p.

Hr ser vi Sanna i fllan. Jag tror att det r Jack som till slut fr in fren i fllan, eller Nell. Nell och Sanna slutade tva i Lissma med 86 p!

Domaren Peter Uhleman i Norr Enby och hans sekreterare, en valpkpare av Inger och Kre.

Duktiga Zaja och Kicki!

Prisutdelning med domaren Johan von Boisman och tvlingsledaren Monika Lindblom

Om Administrator

Jag r pensionr fdd 1944 och bor i Stallarholmen p Selan med min sambo Ove. Jag har tre vuxna sner och fem barnbarn. Mitt stora intresse r att valla fr med min bordercollie Ace som r fdd 2005. Vi har ocks en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *