Peter Nilssonkurs

 

Den 19 september var Shep och jag på kurs för Peter Nilsson även den här gången på Agdala. Vi var sex deltagare, där ibland Anna Larsson med Zin och Krille Åmark med Race. De övriga tre var unga tjejer med unga hundar som mest sysslade med agility, men framför allt en av dem, Emelie verkade ha talang för vallning, både hon och hunden.

Den här gången var det utgången, upptaget och framdrivningen som var i fokus. Shep visade inte alls framtassarna i början utan gick in alldeles för tidigt och skrämde halvt vettet ur fåren. Det var bara att ta om det igen. Lägga Shep, själv gå fram till mitten, stanna Shep på halva vägen och kommendera ut honom igen. Efter ett par övningar satt det fint.

Nästa problem jag har är mina visslingar. Höger går bra, men vänstern tyckte inte Peter alls om. Den var för lik högern. Han rådde mig att ändra på den signalen, när säsongen är slut och att också träna på att vissla nerifrån magen. Som det nu är visslar jag bara med munhålan och då tar luften lätt slut och det kommer inte mycket ljud ur pipan.

Anna och Krilles hundar skötte sig exemplariskt. Det var deras andra kursdag och Race imponerade när han kunde ta loss får från en fålla med andra får som stod inburade alldeles bredvid upptaget 200 meter bort från den pinne som Krille stod vid!

Zin som bara är 14-15 månader går redan som en gud. Hon släpper fåren i utgången mycket lätt och är lydig och har djurkänsla. Vilken hund!

Om Administrator

Jag är pensionär född 1944 och bor i Stallarholmen på Selaön med min sambo Ove. Jag har tre vuxna söner och fem barnbarn. Mitt stora intresse är att valla får med min bordercollie Ace som är född 2005. Vi har också en liten svartvit bondkatt som heter Tekla.
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *